Florin Cîțu: Este foarte important să respectăm toate regulile. Nu sunt adeptul introducerii unor restricții dure, vreau să păstrăm economia deschisă (VIDEO)

Florin Cîțu: Este foarte important să respectăm toate regulile. Nu sunt adeptul introducerii unor restricții dure, vreau să păstrăm economia deschisă (VIDEO)
Foto: Florin Cițu / Facebook

Premierul Florin Cîțu a declarat marți, în timpul unei vizite de lucru la Craiova, că este important ca oamenii să respecte în continuare regulile de protecție sanitară, în condițiile în care România se confruntă din nou cu o creștere îngrijorătoare a cazurilor de infectare cu coronavirus.

Florin Cîțu:Dacă vrem să păstrăm economia deschisă depinde doar de noi

”Deși suntem într-o situație dificilă în continuare, suntem în pandemie, acum un an de zile intram în starea de urgență, am trecut prin acest an doar pentru că am reușit ca resursele pe care le avem să le investim corect. Provocarea pentru fiecare demnitar în această perioadă este să rămâni cu econpmia deschisă și să păstrezi oamenii sănătoși. Dacă ai o economie deschisă poți să plătești pentru sănătate și pentru celelalte cheltuieli, dacă ai oamenii sănătoși, poți să ai o economie puternică și deschisă. De un an încercăm să menținem acest echilibru. (…) Investim, producem ca să putem să avem mai mult și să plătim pentru sănătate”, a spus Florin Cîțu.

”Este foarte important să respectăm toate regulile. Trebuie să păstrăm masca în continuare în spațiile deschise. Trebuie să păstrăm distanțarea, în fiecare zi avem un oraș nou care trece de acel prag de 3 la mie. Dacă vrem să păstrăm economia deschisă depinde doar de noi. Din păcate, nu toată lumea a înțeles acest lucru și astăzi vedem că evoluția merge în direcția în care trebuie să introducem noi restricții, le-am anunțat deja. Eu nu sunt adeptul introducerii unor restricții dure, vreau să păstrăm economia deschisă”, a mai spus premierul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Cîțu:Campania de vaccinare merge bine

Totodată, Florin Cîțu a spus că până acum, campania națională de vaccinare anti-COVID-19 merge bine și obiectivul rămâne acela la până la finalul lunii septembrie să fie vaccinați peste 10 milioane de români.

”Campania de vaccinare merge bine. (…) Atunci când a apărut o ofertă din partea Comisiei Europene de suplimentare a dozelor, noi am acceptat de fiecare dată. Încercăm ca dozele pe care le avem să fie toate programate, să nu existe niciun loc liber. De aceea, m-am supărat acum o săptămână când am văzut că existau la Timișoara 20.000 de locuri libere și cereau vaccin. Nu putem avea astfel de sincope. Obiectivul rămâne ca până la sfârșitul lui septembrie să vaccinăm 10,4 milioane de români, asta însemnă 70% din populația activă. Asta înseamnă că trecem în partea cealaltă a pandemiei”, a mai spus Florin Cîțu.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot
13:18 - Scandal la Episcopia Sălajului: Vicarul instituției, reținut după ce ar fi furat din vistierie o sumă uriașă de bani
12:54 - Pensionarii care vor primi o pensie mai mică sau deloc în noiembrie. Ce spune Casa de Pensii despre aceste cazuri