Florin Cîțu, despre rapoartele întârziate ale anchetelor privind incendiile de la Institutul „Matei Balș” și Spitalul Piatra Neamț: Voi avea o ședință cu ministrul Sănătății și vom discuta, să văd când apar (VIDEO)

Florin Cîțu, despre rapoartele întârziate ale anchetelor privind incendiile de la Institutul Matei Balș și Spitalul Piatra Neamț: Voi avea o ședință cu ministrul Sănătății și vom discuta, să văd când apar (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Calin

Premierul Florin Cîțu a oferit explicații despre întârzierea apariției rapoartelor anchetelor efectuate în urma incendiilor de la spitalele din Piatra Neamț și Matei Balș din Capitală, în care și-au pierdut viața zeci de oameni.

Întrebat de ce nu a fost prezentatconcluzia săptămâna trecută, așa cum s-a anunțat, primul ministru a precizat că va pune presiune pe ministrul Sănătății.

„O să vină să le prezinte domnulministru al Sănătății când le are. Eu am rapoartele făcutede Corpul de Control al Guvernului. Astăzi voi avea o ședință cu domnul ministru și vom discuta să văd cand apar”, a spus Florin Cîțu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Premierul Florin Cîțu a precizat că a primit raportul preliminar privind incendiul de la Institutul Matei Balș

Joi, 18 februarie, premierul Florin Cîțu a declarat că a primit„unele din rapoarte. Am primit «Matei Balș». Eu vreau să vă aduc aminte că la Piatra Neamț am trimis și Inspecția Economică. Am un raport preliminar, cu care nu am fost foarte fericit, am cerut să se reanalizeze. Cel de la «Matei Balș» îl am, unele lucruri au fost demarate. Așa cum am spus de fiecare dată, rapoartele pe care le primesc de la instituții, Corpul de Control sau Inspecția Economică, în cazul în care există probleme de natură penală, ele vor merge exact către instituțiile respective”.

Întrebat dacă le va face publice în următoarea perioadă, prim-ministrul a precizat: „O să văd ce pot să fac publice din aceste rapoarte și le vom face publice”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`