Florin Cîțu, despre introducerea cazurilor de COVID-19 din focare în formula de calcul a incidenței: Se va aplica peste 14 zile. Nu va afecta foarte mult. Este doar o modificare pur statistică (VIDEO)

Florin Cîțu, despre introducerea cazurilor de COVID-19 din focare în formula de calcul a incidenței: Se va aplica peste 14 zile. Nu va afecta foarte mult. Este doar o modificare pur statistică (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Calin

Premierul Florin Cîțu a anunțat că schimbarea formulei de calcul a incidențeu cazurilor de coronavirus din localități, în sensul includerii și cazurilor din focare, se va aplica abia după 14 zile, pentru a exista o perioadă de tranziție. Prim-ministrul susține că acastă modificare este una ”pur statistică” și care ”nu va afecta foarte mult”.

Florin Cîțu, precizări despre noua metodă de calcul a incidenței cazurilor de coronavirus din localități

Întrebat, în conferința de presă de la finalul ședinței de Guvern de miercuri, dacă au fost făcute niște calcule preliminare astfel încât să se știe dacă în momentul în care se aplică noua formulă vor apărea mai multe zone roșii în țară, care ar duce la închiderea școlilor, Florin Cîțu a răspuns: ”Am cerut această analiză. Nu se va aplica imediat, ea se va aplica peste 14 zile, tocmai pentru a avea o perioadă de tranziție. Am cerut și eu aceste date. Răspunsul a fost că aceasta a fost formula pe care o folosesc epidemiologii, nu am o problemă cu acest lucru. Nu modifică foarte mult, pentru că noi deja am vaccinat și în centrele de bătrâni, și în spitale, unde puteau să apară focare, deci nu va afecta foarte mult. Este doar o modificare pur statistică pentru a avea informația cât mai aproape de realitate și este o formulă pe care o folosesc toate țările din Uniunea Europeană, deci nu este nimic care să ne îngrijoreze”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Două județe din România se află în scenariul roșu

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, miercuri, o nouă Hotărâre, prin care propune prelungirea stării de alertă în România cu încă 30 de zile, începând cu data de 12 februarie. O altă propunere cuprinsă în Hotărârea CNSU se referă laincluderea focarelor de COVID-19 în calcularea incidenței privind răspândirea noului tip de coronavirus.

Potrivir raportării de miercuri a Grupului de Comunicare Strategică, în acest moment, două județe din România se află în scenariul roșu, adică au o incidențăa cazurilor de coronavirus de peste 3 la mia de locuitori. Este vorba despre Timi, cu 3,53 la mie, și Maramureș, cu 3,07 la mie.

În ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost confirmate3.048 de cazuri noi de COVID-19 și 79 de decese în rândul persoanelor diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2. În secțiile de Terapie Intensivă din țară sunt internați 955 de pacienți confirmați cu noul coronavirus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`