Florin Cîțu: Dacă păstrăm tendinţa descendentă de infectări, putem redeschide şcolile din 8 februarie (VIDEO)

Florin Cîțu: Dacă păstrăm tendinţa descendentă de infectări, putem redeschide şcolile din 8 februarie (VIDEO)
foto: Facebook @ Florin Cîțu

Primul ministru al României, Florin Cîțu, a declarat, miercuri, la finalul ședinței de guvern, că în cazul în care se păstrează tendinţa descendentă de infectări cu noul coronavirus, se pot redeschide şcolile din 8 februarie.

Am avut o discuţie şi cu domnul Kelemen Hunor şi cu domnul Dan Barna. Da, şi eu vreau să fie redeschise şcolile şi restaurantele. Dacă nu va fi problema asta pe sănătate, acestea vor fi redeschise (…) Personal cred că trebuie să facem eforturi pentru ca şcoala să fie deschisă cât mai repede. Până acum am văzut că a scăzut numărul infectărilor şi am ajuns la un număr confortabil (…) Dacă se menţine şi păstrăm această tendinţă descendentă, putem să deschidem şcolile pe 8 februarie. Dar, repet trebuie reduse efectele pandemiei”, a afirmat acesta.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ministrul Educației: Școala nu se deschide fizic până pe 8 februarie

Totodată, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri, la Palatul Victoria, că unitățile de învățământ din țara noastră vor rămâne închise cel puțin până la data de 8 februarie 2021.

În perioada 11 ianuarie 2021 – 8 februarie 2021, prin excepţie de la prevederile alineatului 1, în baza şi sub rezerva analizei situaţiei epidemiologice la nivel naţional realizată de Ministerul Sănătăţii împreună cu Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei şi în baza hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, prin ordin al ministrului Educaţiei se poate dispuse suspendarea activităţilor care impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi şcolarilor în unităţile de învăţământ şi continuarea activităţilor în online. Precizăm că dispoziţiile prevăzute la articolul 38, alinineatul 1 din Legea 55/2020 au avut aplicabilitate până la data de 31 decembrie 2020. În condiţiile în care pandemia de COVID-19 afectează încă sănătatea populaţiei, se impune adaptarea în regim de urgenţă a cadrului legal care să asigure desfăşurarea procesului de învăţământ astfel încât cadrele didactice şi elevii să beneficieze de drepturile constituţionale la învăţătură şi sănătate, în condiţii de siguranţă epidemiologică, demonstrând în acelaşi timp dorinţa Guvernului de trecere a şcolii înformat clasic începând cu al doilea semestru al anului şcolar 2020-2021, sub rezerva evoluţiei situaţiei epidemiologice.”, a spus ministrul Cîmpeanu într-o conferinţă de presă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`