Flăcări uriașe de zeci de metri au fost filmate la Călimănești, în zona unde a explodat magistrala de gaze (VIDEO)

Flăcări uriașe de zeci de metri au fost filmate la Călimănești, în zona unde a explodat magistrala de gaze (VIDEO)

Apar imagini terifiante cu flăcări de zeci de metri în zona unde a avut loc explozia de la Călimănești, unde  patru muncitori care lucrau pe șantierul Autostrăzii Moldova au murit miercuri spre joi noaptea. Alțe cinci persoane sunt rănite.

Imaginile filmate după explozia de la Călimănești arată flăcări uriașe cuprinzând locul unde magistrala de gaze a sărit în aer.

Explozia a avut loc în jurul orei 1:30, când s-a primit apelul de urgență și a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Departamentul pentru Situații de Urgență din Ministerul de Interne a activat Planul Roșu de Intervenție și la locul exploziei a fost stabilit un perimetru de siguranţă pe o distanţă de aproximativ 500 de metri în jurul zonei afectate, iar echipele de intervenţie au lucrat la localizarea incendiului.

Aangajații societății care execută lucrări la autostrada A7 ar fi lovit cu un utilaj de săpat o conductă care transporta gaz a magistralei iar scânteia produsă ar fi produs explozia și apoi incendiul, potrivit Ziarul de Vrancea.

La autostrada A7 în județul Vrancea lucrează firmele omului de afaceri Dorinel Umbrărescu. Angajații firmei menționate lucrează în trei schimburi pentru a termina cât mai repede autostrada și din acest motiv se aflau pe șantier noaptea, în zona unde a avut loc explozia.

În cursul zilei de astăzi, (n.r. joi 21 septembrie 2023) instituțiile specializate vot începe probabil cercetările pentru a stabili cu exactitate ceea ce s-a întâmplat în noaptea de miercuri spre joi 20 spre 21 septembrie 2023 la magistrala de gaz metan de la Călimănești.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`