Fiul soților uciși în explozia de la stația GPL din Crevedia: „Părinții mei au spus mereu că din cauza lor o să moară, că acolo e o bombă. Ea era arsă toată, nu era spațiu unde să pui degetul”

Fiul soților uciși în explozia de la stația GPL din Crevedia: „Părinții mei au spus mereu că din cauza lor o să moară, că acolo e o bombă. Ea era arsă toată, nu era spațiu unde să pui degetul”
Sursa foto: Captură Video - Inquam Photos

Mărturii cutremurătoare ale bărbatului care și-a pierdut ambii părinți în explozia de la stația GPL din Crevedia. El a spus că mama sa a fost atât de arsă de suflul exploziei încât nu era loc pe care să pui degetul pe ea. Soțul ei a fost atât de șocat de starea în care era încât a făcut infarct și a murit. Tânărul trebuie să-și îngroape acum ambii părinți.

Ce spune bărbatul care și-a pierdut părinții în explozia de la Crevedia

„Mama era afară, în curte, când a prins-o explozia, iar tata venea de la muncă. S-a dus că a văzut fum. Aș vrea să aduc la cunoștința organelor competente și mai ales domnului Arafat, care a spus că tata nu a murit în asta, dar unde a murit? A călcat pe o sticlă și a murit?

Din ce cauză a murit? Măcar nu poate să îi fie rușine să gândească decât că e o durere foarte mare să pierzi amândoi părinții odată. Măcar putea să spună condoleanțe. E strigător la cer”, a spus bărbatul, potrivit Digi24.

Acesta a mai afirmat că nu i-a transmis nimeni condoleanțe și nu s-a oferit nimeni să-l ajute cu înmormântarea.

„Să trăiești cu o femeie 30 și ceva de ani, s-o vezi lângă tine, jos, arsă, s-o mai cunoști doar după ochi… Era arsă în totalitate, nu era spațiu unde să pui degetul pe ea. Acum trebuie să-mi îngrop ambii părinți.

Rude nu mai am, mai am un unchi lângă mine, și el ars, băiatul lui a venit din Londra. Părinții mei au spus mereu că din cauza lor o să moară, că acolo e o bombă”, a mai afirmat el.

Patru dosare penale după tragedia din Crevedia

În urma tragediei soldată cu doi morți și 58 de răniți, au fost deschise patru dosare penale, câte unul la Parchetul General și la Parchetul Militar și două la DNA, informează B1 TV.

Unul dintre acestea urmărește cauzele exploziilor în lanț de la stația GPL din Crevedia și e analizat de Parchetul General, iar alte două sunt investigate de DNA, sub aspectul funcționării fără autorizație timp de trei ani a stației GPL, în condițiile în care stația GPL era închisă, în acte, încă din 30 septembrie 2020.

De asemenea, un dosar penal a fost preluat de Parchetul Militar și vizează modul de intervenție a pompierilor la depozitul GPL, după ce din totalul de 58 de victime din urma tragediei, peste 40 sunt pompieri ce s-au rănit în timp ce interveneau.

Între timp au fost audiați și primii martori. Este vorba de doi străini de origine nepaleză care lucrau la stația GPL din Crevedia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)