Fiul de ofițer SRI găsit mort anul trecut ar putea fi prima victimă a jocului ”BALENA ALBASTRĂ” din România

Fiul de ofițer SRI găsit mort anul trecut ar putea fi prima victimă a jocului ”BALENA ALBASTRĂ” din România
Foto: BZI.ro

Sabin Șerban, fiul de ofițer SRI găsit mort anul trecut în apartamentul în care locuia, ar putea fi victimă a morbidului joc ”Balena albastră”, notează Click!.

”După noile verificări informatice efectuate, luăm în calcul această ipoteză”, a declarat procurorul Alexandru Pecincu, din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

Peste 100 de oameni au fost audiați după moartea tânărului, dar ancheta s-a complicat din momentul în care s-a aflat că băiatul cumpărase cuţitul cu care a fost înjunghiat, iar la faţa locului nu au fost găsite alte urme. Abia atunci a intrat în discuţii şi varianta sinuciderii.

Potrivit unor surse judiciare citate de Click!, anchetatorii au verificat calculatorul lui Sabin Șerban, la insistențele părinților, care ar fi avut convingerea că băiatul lor ar fi fost determinat să-şi curme viaţa. Mai mult, se pare că pe corpul tânărului s-ar fi găsit şi alte răni de tipul celor pe care și le fac cei care acceptă provocările jocului.

În contextul în care jocul ”Balena albastră” face tot mai multe victime mai ales în Rusia, autoritățile din România au declanşat deja campanii de prevenire şi sfătuiesc părinţii să supravegheze activitatea online a copiilor.

Senatorul liberal Cristian Chirteș a anunțat că jocul ”Balena albastră” va intra săptămâna aceasta în atenția Comisiei parlamentare de control al SRI. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`