Filmuleţ educativ despre COVID-19, realizat de medicii Spitalului Militar. Ce pot învăța copiii și părinții (VIDEO)

Publicat: 10 09. 2020, 22:13

Un grup de medici de la Spitalul Militar Central „Dr. Carol Davila” a realizat un filmuleţ educativ legat de noul coronavirus.

Astfel, părinţii şi copiii află ce este COVID-19 şi cum se transmite virusul, dar şi cum se pot proteja.

Filmuleţ educativ despre COVID-19, realizat de medicii Spitalului Militar

Echipa de medici a realizat un material educativ despre SARS-COV-2, prezentat într-o formă prietenoasă şi pe înţelesul tuturor.

Prin intermediul filmulețului oricine poate afla ce este acest virus, cum se transmite, care sunt semnele de îmbolnăvire şi cum ne putem proteja.

Medicii s-au gândit la această variantă mergând pe ideea că cea mai eficientă metodă de a transmite informaţii copiilor este prin joacă, film şi desen.

Alexandru Rafila, despre începerea noului an școlar

Profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, este de părere că reluarea cursurilor, pe 14 septembrie, va determina o creștere a numărului de cazuri de coronavirus, dar aceasta nu trebuie dramatizată, cu atât mai mult cu cât copiii nu sunt într-o categorie de risc.

Numărul de cazuri de COVID-19 va crește inevitabil odată cu începerea școlilor, dar pentru copii nu este dramatic, nu este o problemă. Numărul de cazuri la nivel național sigur va crește. Aud tot felul de teorii cu dinamica valurilor și așa mai departe. Nu știu care este această dinamică. Sigur ea va fi crescătoare în următoarea perioadă”, a explicat Alexandru Rafila.

Zilele trecute, acesta a mai subliniat cât de importantă va fi comunicarea dintre părinți și copii, deoarece aceștia trebuie să le spună celor mici ce au de făcut.

Nu cred că o să ne așteptăm la un mare succes de la început, dar trebuie să luăm lucrurile cu calm, să fim răbdători. Primul lucru ar fi exemplul personal de utilizare a măștii, de spălat pe mâini, de păstrare a distanței la plimbare, lucurile astea trebuie explicate și exersateîn familie.

Când copilul ajunge la școală, să știe aceste lucruri. Ele vor fi explicate de profesori și supraveghetor,i dar trebuie repetat. De asta e bine ca fiecare părinte să cunoască exact detalii despre modul de organizare a școlii, că poate contribui la explicarea acestor lucruri copilului.

Sigur că vor fi probleme: copilul smulge masca sau o scapă pe jos, cine-i dă o mască nouă? Copiii au tendința să schimbe măștile între ei, lucrurile astea trebuie discutate în familie. Depinde de abilitățile de comunicare ale părinților, de copii, cum sunt educați și percep acest lucru”, a mai explicat specialistul.