Filmul tragediei de vineri dimineață, relatat de un martor. Florin Tudosa e internat de 18 zile la Spitalul Matei Balș, într-un pavilion alăturat celui în care a izbucnit incendiul (VIDEO)

Filmul tragediei de vineri dimineață, relatat de un martor. Florin Tudosa e internat de 18 zile la Spitalul Matei Balș, într-un pavilion alăturat celui în care a izbucnit incendiul (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Florin Tudosa, un pacient internat în secția Covid de la Spitalul Matei Balș într-un pavilion aflat în „imediata vecinătate” a celui în care a izbucnit incendiulvineri dimineață, a povestit filmul evenimentelor din perspectiva sa, pentru B1 TV, și a vorbit despre felul în care a fost tratat în cele 18 zile de spitalizare de până acum.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Florin Tudosa, internat la 18 zile la Spitalul Matei Balș și martor al incendiului, despre tragedia de vineri dimineață

Florin Tudosa a fost practic martor al evenimentelor de vineri dimineață, în sensul că se afla într-un pavilion alăturat celui în care a izbucnit incendiul. Cinci persoane au murit în tragedia de vineri dimineață de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală.

„Se poate spune și așa, martor – nu direct, am văzut de la geam în momentul acela al dimineții, în jur de 5 dimineața, ceva agitație în curte, cadre medicale care au ieșit și arătau spre o fereastră. O mașină de poliție de la secția din apropiere a venit și imediat a fost o explozie, cu o lumină scurtă, ca un bliț. Apoi, la câteva minute, 3-4 minute, ceva de genul acesta, au început să sosească mașini de pompieri, ambulanțe și s-a desfășurat întregul dispozitiv pe care l-ați văzut și l-ați arătat deja la televizor”, a declarat Florin Tudosa.

Întrebat care sunt condițiile din săpital și dacă a avut parte de căldură pe perioada spitalizării, bărbatul a explicat: „Secția în care mă aflu, în Pavilionul 4, este în imediata vecinătate a acestuia incendiat. În această secție unde sunt eu, sunt deja de 18 zile aici, sunt unul dintre cei mai vechi pacienți internați din ce știu, în toate aceste zile, condițiile au fost fără reproș. Nu s-a pus problema să lipsească apa caldă, căldura, niciuna din utilitățile acestea de bază. În plus, chiar vreau să menționez personalul care își face datoria exemplar, de la infirmiere, asistente, medici, absolut toată lumea depune efort pentru confortul și reconfortarea pacienților. Fără efortul lor, astăzi, eu nu aș mai fi vorbit cu dumneavoastră”.

Referitor la explozia pe care a văzut-o, el a precizat: „Au fost câteva urme de flăcări. Eu vedeam din lateralul clădirii. Au fost câteva urme de flăcări, vedeam reflexia în copacii din față, și apoi o explozie, așa, foarte scurtă, cu o flacără. Apoi au venit pomperii și au început să își desfășoare dispozitivul”.

Florin Tudosa a precizat că pompierii au venit la fața locului la „3-4 minute de la explozie”.

Întrebat dacă a fost informat de personalul din spitale în legătură cu ce se întâmplă și despre o posibilă evacuare, Florin Tudosa a răspuns: „La scurt timp, când acțiunea era în plină desfășurare, probabil că în momentul în care a avut și personalul de aici informații, au venit în fiecare salon. Ne-au întrebat cum ne simțim. Ne-au reconfortat. Ne-au spus că în pavilionul alăturat a avut loc un incident, că suntem izolați de acel incident și nu trebuie să ne facem griji, și per ansamblu s-au asigurat că suntem în regulă și că nu ne lipsește nimic”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`