Filmele „Barbie” și „Talk To Me” au fost interzise în Kuweit / Acestea ar aduce „atingere moralei publice”

Filmele „Barbie” și „Talk To Me” au fost interzise în Kuweit / Acestea ar aduce „atingere moralei publice”
Sursa foto: Twitter - @TheFilmPop

Filmul „Barbie” nu va mai fi difuzat în cinematografele din Kuweit, pentru că ar „aduce atingere moralei publice”, potrivit anunțului făcut joi, 10 august, de autoritățile statului, scrie Agerpres.

Mai multe blockbustere americane nu au fost întâmpinate cu plăcere de mai multe state din Orientul Mijlociu, pentru că ar aduce vizibilitatea persoanelor homosexuale și transsexuale de la Hollywood.

„Difuzarea filmelor ‘Barbie’ şi ‘Talk To Me’ a fost interzisă”, a anunţat Lafi Subaiei, preşedintele comisiei de cenzură cinematografică, conform agenției de presă Kuna.

Barbie nu va mai fi difuzat în Kuweit

Asociatul Ministerului pentru Media vrea să „interzică tot ceea ce aduce atingere moralei publice, ordinii publice şi tradiţiilor, prin introducerea de idei străine în societate”.

Înainte de interzicerea oficială a difuzării filmului, autoritățile au cerut „eliminarea anumitor scene obscene care încurajează comportamente inacceptabile”, a spus Lafi Subaiei.

Deși Barbie se bucură de un real succes, având peste un miliard de dolari în box office-ul mondial, autoritățile kuweitiene vor aplica legislația conform „oricărui film care contravine valorilor şi tradiţiilor societăţii noastre.

Miercuri, 9 august, Ministrul libanez al Culturii, Mohammad Mourtada, a anunțat, miercuri, 9 august, că a cerut interzicerea filmului „Barbie”, pentru că ar promova homosexualitatea și schimbarea de sex.

Mohammad Mourtada a afirmat că acest film „este împotriva valorilor morale și religioase din Liban”.

Barbie promovează homosexualitatea şi schimbarea de sex, susţine respingerea tutelei tatălui, subminează şi ridiculizează rolul mamelor şi pune sub semnul întrebării necesitatea căsătoriei şi a întemeierii unei familii”, a adăugat ministrul, conform sursei menționate anterior.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`