Încă o fetița s-a înecat în Crișul Repede. Salvatorii au căutat-o ore în șir (VIDEO)

Încă o fetița s-a înecat în Crișul Repede. Salvatorii au căutat-o ore în șir (VIDEO)

Destinul încă unui copil a fost curmat de apele umflate ale râurilor. O fetiță de 6 ani a fost luată de Crișul Repede în timp ce se juca pe mal.

Chiar dacă ajutoarele au sosit imediat, atât cu o echipă de pompierii militari și cu o autospecială SMURD, căutările micuței au durat aproximativ 2 ore.

Înainte de ora 16:00,copila a fost găsită în apropiere debarajul din Lugaş. Din păcate, nimeni nu a mai putut să o readucă la viață.

Din nefericire, în ciuda manevrelor de resuscitare, fetiţa a decedat. Cauza exactă a decesului urmează să fie stabilită în urma efectuării necropsiei. Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Aleşd, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleşd”, informează autorităţile.

O fetiță de 3 este căutată de 5 zile după ce a căzut înCibin

Oaltă fetiță în vârstă de 3 ani este căutată de 5 zile de cinci zile de pompierii sibieni, după ce a căzut în râu în timp ce se juca cu o prietenă pe malul râului. Peste 30 de pompieri militari alături de scafandrii și un salvamarorganizați în echipe mixte au reluat, în această dimineață, misiunea de căutare a fetiței.

Trei fetițe s-au înecat la Iași

Duminica trecută,trei fetiţe de 6, 7 și 10 ani, care plecaseră la scăldat nesupravegheate, au murit înecateîn barajul Pârcovaci. Salvatorii au făcut tot ce au putut pentru a le resuscita pe micuţe, dar totul a fost în zadar. Pompierii de la Târgu Frumos le-au găsit mai întâi pe cele două fetițe mai mici, care de altfel erau şi surori. S-au făcut manevre de resuscitare, însă acestea nu au avut rezultat, astfel că a fost declarat decesul.

Hidologii au prelungit codul rosu de inundații

Avertizarea hidrologică de cod roșu rămâne valabilă până sâmbătă la ora 24:00, pentru râurile din bazinul hidrografical Prutului, în amonte Stânca Costeşti, judeţul Botoşani.Potrivit ISU Botoșani, Prutul depăşea sâmbătă dimineaţă, la ora 8,00, cu 118 centimetri cota de pericol, cu tendinețe de scădere față de zilele precedente.

Sub amenințarea de cod portocaliu rămân până sâmbătă la ora 24:00 bazinelehidrograficeale râurilor Tisa, Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Ier, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega Veche, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, afluenţii mici ai Dunării aferenţi sectorului amonte S.H. Drobeta Tr. Severin, Desnăţui, Jiu, Olt, Argeş şi Siret, potrivit INHGA.
Cele mai periculoase fenomene prognozate de hidrologi sunt scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de avertizare.

Codul roșu emis de hidrologi înseamnă un risc major de inundații, ceea ce poate duce la măsuri de evacuare a oamenilor și bunurilor și restricționarea căilor de acces și transport.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`