Ferrari va accepta criptomonedele ca modalitate de plată pentru mașinile din SUA

Ferrari va accepta criptomonedele ca modalitate de plată pentru mașinile din SUA

Constructorul italian Ferrari a anunțat că va accepta plăți în criptomonede pentru mașinile sale vândute în SUA și că va extinde ulterior această opțiune și în Europa, ca urmare a solicitărilor venite de la clienţii săi înstăriţi, a declarat sâmbătă, pentru Reuters, directorul de marketing de la Ferrari, relatează Agerpres.

Plățile în criptomonede, făcute cu BitPay

Pentru a facilita tranzacțiile cu criptomonede, Ferrari a apelat la BitPay, unul dintre cei mai mari procesatori de plăți în criptomonede. BitPay va transforma imediat plățile în criptomonede în monedă tradițională pentru a proteja dealerii Ferrari de fluctuațiile de preț.

Compania nu va percepe taxe suplimentare sau suprataxe pentru plățile cu criptomonede, iar prețurile automobilelor nu vor fi modificate din acest motiv.

În prezent, Ferrari a extins această schemă de plată cu criptomonede în SUA și plănuiește să o introducă în Europa în primul trimestru al anului următor. Piața EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa) reprezintă cea mai mare regiune pentru Ferrari, cu 46% din totalul livrărilor de mașini în prima jumătate a anului 2023.

Ferrari nu este primul producător de mașini de lux care acceptă criptomonede

În 2021, Tesla a început să accepte plăți în bitcoin înainte de a opri această opțiune din motive legate de mediu.

Cu toate acestea, decizia Ferrari de a accepta criptomonede reprezintă un pas semnificativ în direcția adaptării la noile tehnologii financiare și la preferințele clienților, deschizând ușa pentru potențiali cumpărători care și-ar putea permite un Ferrari, dar preferă să folosească criptomonedele ca mijloc de plată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`