Fermierii români ies în stradă nemulțumiți de compensațiile pentru pierderile provocate de războiul din Ucraina: „Nu se știe nicio metodă de alocare, este haos general” (VIDEO)

Fermierii români ies în stradă nemulțumiți de compensațiile pentru pierderile provocate de războiul din Ucraina: Nu se știe nicio metodă de alocare, este haos general (VIDEO)
Sursa foto: Pixabay

Răzvan Filipescu, reprezentant al Forumului Agricultorilor, a declarat joi în emisiunea Politica zilei, cu Ioana Constantin, că fermierii vor ieși în stradă, nemulțumiți de suma alocată pentru compensarea pierderilor generate de războiul din Ucraina. Acesta a subliniat că suma de 10 milioane pusă la dispoziție de UE este derizorie și că nu se cunosc detalii privind alocarea fondurilor:

„Informația este pe surse iar suma care a fost prezentată ca un succes, reprezintă de fapt picătura care a umplut paharul cu nemulțumiri ale fermierilor la nivelul întregii Românii. Suma de 10 milioane este derizorie, chiar dacă ar fi dublată de Guvernul României. Astăzi pe surse și din informațiile pe care le avem s-a aprobat un nou pachet de 75 de milioane de euro dar care o să cuprindă mai multe țări. Este o sumă total insuficientă și cea mai mare parte reprezintă și modul în care se va repartiza acei bani.

Nu știm la ora actuală cui se vor aloca banii. Fermierilor care au stocuri astăzi? Fermierilor care au vândut la 1 ianuarie, care au vândut anul trecut? Marea majoritate a fermierilor au avut marfa depozitată care a generat costuri suplimentare, au fost nevoiți să vândă să își plătească ratele la credite. Nu știm la ora actuală dacă și acei fermieri vor fi compensați.

Nu se știe nicio metodă de alocare, este haos general. Noi am anunțat și un protest pe data de 7 aprilie la nivelul întregii țări. Vom ieși în stradă în toată țara, în Portul Constanța și în vămile din Moldova pentru a ne exprima nemulțumirea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`