Ferma Dacilor s-a redeschis. Cornel Dinicu: „Funcționăm pe grătare, în aer liber. Pentru astea nu ne trebuie autorizație”

Ferma Dacilor s-a redeschis. Cornel Dinicu: „Funcționăm pe grătare, în aer liber. Pentru astea nu ne trebuie autorizație”
Cornel Dinicu participa la reconstituirea la fata locului in complexul Ferma Dacilor, in Tohani Prahoa, 30 ianuarie 2024. Inquam Photos / George Calin

După 7 luni de la incendiul devastator, în care 8 persoane și-au pierdut viața, Ferma Dacilor și-a redeschis porțile pentru vizitatori. Clienții nu pot rămâne cazați peste noapte, însă pot lua masa.

„Funcționăm pe grătare, în aer liber. Pentru astea nu ne trebuie autorizație”

Cornel Dinicu, patronul unității turistice, a declarat, pentru Libertatea, că restaurantul de pe domeniul Tohani se află în proces de autorizare completă.

„Am deschis o parte din fermă. Vom funcționa pe rulote mobile, containere mobile, până ies toate celelalte avize necesare pentru restaurantul care a rămas, care a fost pescărie pe vremuri. E în curs de edificare. Acum funcționăm pe grătare, în aer liber. Pentru astea, pentru containerele mobile, nu ne trebuie autorizație. Mâncarea o gătim afară, la proțap, în rulotele mobile. Vom funcționa, că trebuie să trăim și noi din ceva”, a mărturisit el.

Administratorul fermei, inculpat pentru distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, nu intenționează să închidă complexul, în ciuda piedicilor cu care se confruntă. Ancheta care trebuie să stabilească cauza exactă a incendiului se va încheia în momentul în care expertiza societății INSEMEX Petroșani va apărea la dosar.

Acesta a mai precizat că se confruntă acum cu reticența autorităților locale „care nu știu carte”, motiv pentru care autorizațiile necesare pentru ca întregul complex să poată funcționa legal, la capacitate maximă, sunt greu de obținut.

Cornel Dinicu a afirmat că lupta cu autoritățile, pentru a ține ferma în viață, este ceea ce-l face să mai uite de drama prin care a trecut în urmă cu șapte luni.

„Nu sunt slab. Mi-au murit părinții, mi-au murit trei frați, mi-au murit prieteni. Am văzut la moarte în viața mea…, dar nu se compară niciuna cu ce s-a întâmplat. N-are nicio legătură”, a declarat el.

Copaci plantați în memoria victimelor

Amintim că, în martie, Dinicu și comunitatea locală au organizat o slujbă de pomenire și au plantat 150 de nuci în memoria celor opt victime ale incendiului.

Zeci de voluntari au răspuns apelului său de a ajuta la replantarea spațiului, marcând un nou început.

În ciuda durerii și pierderii a 8 oameni, inclusiv a 3 copii, printre care și fiului său, Cornel Dinicu și apropiații săi sunt determinați să afle adevărul despre cauzele incendiului, suspectând că a fost un act intenționat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
13:07 - Gillian Anderson, Scully din Dosarele X, spune că a fost surprinsă de propria sa rușine de a-și împărtăși fanteziile sexuale
13:05 - Descoperire de necrezut în Neamț. Bombă găsită în sfecla de zahăr adusă pentru procesare la o societate comercială
12:51 - Nicușor Dan: Ne-am grăbit să facem toate avariile pe care le știam și de asta sunt multe blocuri care n-au apă caldă. Imediat ddupă începerea școlii o să fie mult mai bine (VIDEO)
12:29 - Ce pensie primește Ion Țiriac, după recalculare. „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă…”
12:26 - Alexandru Muraru, despre „În slujba Țării”: Cartea va apărea în următoarele zile. Nicolae Ciucă și-a servit țara timp de 34 de ani, cu onoare, în toate pozițiile pe care le-a avut (VIDEO)
12:19 - Angajații unei clinici de pediatrie din Cluj au rămas fără bani și acte de identitate „într-o clipă”, în urma unui jaf
12:07 - Gabriel Zetea: PSD nu face strategii cu cine să intre în turul 2 al alegerilor prezidențiale / Dacă guvernarea nu merge bine, nici votul către Marcel Ciolacu nu va fi unul bun (VIDEO)
11:55 - O bătrână din România a folosit o bucată de chihlimbar de un milion de euro ca opritor de ușă
11:48 - Florin Barbu, despre limitarea adaosului comercial la alimentele românești: Ordonanța este finalizată și vom intra iarăși într-un dialog cu toți factorii implicați. Trebuie să reglăm această practică comercială neloială (VIDEO)
11:28 - O româncă ucisă în atacul de la liceul din Winder, SUA. Era profesoară de matematică