Ferma Dacilor s-a redeschis. Cornel Dinicu: „Funcționăm pe grătare, în aer liber. Pentru astea nu ne trebuie autorizație”

Ferma Dacilor s-a redeschis. Cornel Dinicu: „Funcționăm pe grătare, în aer liber. Pentru astea nu ne trebuie autorizație”
Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

După 7 luni de la incendiul devastator, în care 8 persoane și-au pierdut viața, Ferma Dacilor și-a redeschis porțile pentru vizitatori. Clienții nu pot rămâne cazați peste noapte, însă pot lua masa.

„Funcționăm pe grătare, în aer liber. Pentru astea nu ne trebuie autorizație”

Cornel Dinicu, patronul unității turistice, a declarat, pentru Libertatea, că restaurantul de pe domeniul Tohani se află în proces de autorizare completă.

„Am deschis o parte din fermă. Vom funcționa pe rulote mobile, containere mobile, până ies toate celelalte avize necesare pentru restaurantul care a rămas, care a fost pescărie pe vremuri. E în curs de edificare. Acum funcționăm pe grătare, în aer liber. Pentru astea, pentru containerele mobile, nu ne trebuie autorizație. Mâncarea o gătim afară, la proțap, în rulotele mobile. Vom funcționa, că trebuie să trăim și noi din ceva”, a mărturisit el.

Administratorul fermei, inculpat pentru distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, nu intenționează să închidă complexul, în ciuda piedicilor cu care se confruntă. Ancheta care trebuie să stabilească cauza exactă a incendiului se va încheia în momentul în care expertiza societății INSEMEX Petroșani va apărea la dosar.

Acesta a mai precizat că se confruntă acum cu reticența autorităților locale „care nu știu carte”, motiv pentru care autorizațiile necesare pentru ca întregul complex să poată funcționa legal, la capacitate maximă, sunt greu de obținut.

Cornel Dinicu a afirmat că lupta cu autoritățile, pentru a ține ferma în viață, este ceea ce-l face să mai uite de drama prin care a trecut în urmă cu șapte luni.

„Nu sunt slab. Mi-au murit părinții, mi-au murit trei frați, mi-au murit prieteni. Am văzut la moarte în viața mea…, dar nu se compară niciuna cu ce s-a întâmplat. N-are nicio legătură”, a declarat el.

Copaci plantați în memoria victimelor

Amintim că, în martie, Dinicu și comunitatea locală au organizat o slujbă de pomenire și au plantat 150 de nuci în memoria celor opt victime ale incendiului.

Zeci de voluntari au răspuns apelului său de a ajuta la replantarea spațiului, marcând un nou început.

În ciuda durerii și pierderii a 8 oameni, inclusiv a 3 copii, printre care și fiului său, Cornel Dinicu și apropiații săi sunt determinați să afle adevărul despre cauzele incendiului, suspectând că a fost un act intenționat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`