Feribotul din Bechet, care făcea legătură cu Bulgaria, o fost oprit. Risca să rămână blocat în nisip din cauza nivelului scăzut al Dunării

Feribotul din Bechet, care făcea legătură cu Bulgaria, o fost oprit. Risca să rămână blocat în nisip din cauza nivelului scăzut al Dunării
Băiatul a căzut în fluviu în timp ce încerca să prindă feribotul care deja plecase. Foto: Captură video

Bacul care făcea legătura între România și Bulgaria, pe la Bechet, a fost oprit la mal din cauza secetei. Debitul Dunării este de numai 1.950 de metri cubi pe secundă, cu peste 200 de metri cubi mai mic decât ar avea nevoie nava pentru a putea asigura transferul.

Șoferii care voiau să treacă granița pe acolo sunt nevoiți să facă un ocol de până la 100 de kilometri numai pe teritoriul României.

Activitatea feribotului a fost suspendată

Prefectura Dolj a anunţat marţi că suspendă activitatea feribotului care deservește linia Oreahovo – Bechet, din cauza nivelului foarte scăzut al fluviului Dunărea, informează Digi24.

Debitul fluviului a scăzut,în zonă, sub 2 mii de metri cubi pe secundă. Bacul care asigura transferul de pe malul românesc pe cel bulgăresc al Dunării a fost oprit, pentru a nu se înpotmoli în nisip.

Localnicii mărturisesc că nu au mai văzut Dunărea atât de mică

Anterior, activitatea feribotului a mai fost suspendată, acum 5 ani. Blocajul de atunci a durat doar o săptămână.

Potrivit specialiștilor, cotele Dunării vor continua să scadă, pentru că și luna viitoare va fi la fel de secetoasă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`