Fenomen neobișnuit în Oradea. Un vârtej de praf care semăna cu o tornadă a fost surprins (VIDEO)

Fenomen neobișnuit în Oradea. Un vârtej de praf care semăna cu o tornadă a fost surprins (VIDEO)
Sursa foto: Captura video Facebook/ Meteoplus

Localnicii din Oradea au fost martorii unui fenomen neobișnuit. Un vârtej de praf care semăna cu o tornadă s-a format, duminică, și a fost vizibil în apropierea Drumului Expres 16.

Tornadă de praf în Oradea

Vârtejul este un fenomen inofensiv care se formează în zilele călduroase, când aerul de la sol se întâlnește cu un val de aer rece, iar el are aspectul unei tornade. El a fost văzut în apropierea Drumului Expres 16, care leagă autostrada A3 de centura orașului Oradea, informează Gândul.

În imagini se vede cum un nor de praf se ridică în aer și se rotește, iar curentul de aer s-a răspândit pe o zonă de câteva sute de metri. Fenomenul a fost vizibil doar câteva minute.

Tot în Oradea, în 22 august, a mai avut loc un fenomen bizar, când un nor de praf roșu a apărut pe cer.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:17 - Alexandru Kocsis (Forța Dreptei): Iohannis a făcut foarte mult rău PNL de când a decis readucerea PSD la guvernare
20:05 - Toți au rămas mască! Ce cadou i-a făcut Lionel Messi lui Adrian Minune, cu ocazia zilei lui de naștere. Asta da surpriză!
19:58 - Marian Rasaliu a argumentat de ce PSD a refuzat să susțină „Legea Iohannis”: Nu se poate ca Iohannis să detoneze o coaliție guvernamentală care lucrează în folosul țării (VIDEO)
19:53 - Care este motivul majorării salariului mediu? Domeniul IT a rămas cel mai bine plătit de la noi din țară
19:39 - Klaus Iohannis: „România sprijină pe deplin Inițiativa de Pace a Președintelui Zelenski” / „Acest război brutal a afectat deja națiuni și oameni din întreaga lume”
19:30 - Virgil Guran a explicat de la ce au pornit neînțelegerile în coaliția PSD-PNL: Acum se discută doar tehnic, se colaborează formal. S-a ajuns la o relație foarte, foarte rece (VIDEO)
19:19 - Cine va suporta cele mai mari creșteri ale costului energiei. Prețurile nu vor mai fi plafonate din aprilie 2025
19:14 - O familie tânără a investit 500.000 de euro într-o afacere care acum le aduce un profit generos. Afacerea a început în străinătate
19:13 - Ștefan Pălărie: „Niciun ghid de finanțare nu a fost lansat pe niciun program sectorial de coeziune din exercițiul financiar 2021-2027”
18:38 - Cel mai mare producător de lapte din România își închide una dintre fabrici. Toți angajații au fost concediați