Fenomen astronomic rar, în noaptea dinspre 3 spre 4 iunie: Șase planete în linie dreaptă

Fenomen astronomic rar, în noaptea dinspre 3 spre 4 iunie: Șase planete în linie dreaptă

Mercur, Marte, Jupiter, Neptun, Saturn și Uranus se vor alinia în noaptea de 3 spre 4 iunie, un fenomen care nu se va mai repeta până în 2080.

Următorul an în care cele șase planete vor fi poziționate astfel este… 2080

Avem șansa de a vedea un fenomen astronomic spectaculos, cu șase planete care se vor alinia pe cer. Două vor fi vizibile cu ochiul liber, Saturn și Marte.

Mercur, Marte, Jupiter, Saturn, Neptun și Uranus se vor alinia în noaptea de 3 spre 4 iunie. Evenimentul, care ar trebui să fie vizibil în întreaga lume, ar trebui să aibă loc în jurul răsăritului, arată theguardian.com.

Unele dintre planete pot fi vizibile cu ochiul liber. „Marte și Saturn sunt cele mai accesibile de vizualizat, le puteți vedea înaintea celorlalte planete”, a spus profesorul Danny Steeghs, de la Universitatea din Warwick, adăugând că aplicațiile mobile ar putea să arate unde și când să priviți în sus.

Planetele vor apărea într-un aranjament diagonal pe cer, Saturn cel mai sus, urmat de Neptun, apoi Marte, Uranus și Mercur. Jupiter va apărea cel mai aproape de orizont.

Aceleași planete se vor alinia – deși într-o ordine diferită – în august și în ianuarie 2025, șapte planete urmând să se alinieze în februarie anul viitor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori