Felix Bănilă (DIICOT): Soția lui Gheorghe Dincă, anchetată pentru complicitate la omor. Un cont bancar și patru autoturisme ale inculpatului au fost indisponibilizate. Același mod de operare și la Luiza, și la Alexandra (VIDEO)

Felix Bănilă (DIICOT): Soția lui Gheorghe Dincă, anchetată pentru complicitate la omor. Un cont bancar și patru autoturisme ale inculpatului au fost indisponibilizate. Același mod de operare și la Luiza, și la Alexandra (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Calin

Felix Bănilă, procurorul-șef al DIICOT, a precizat, vineri, că urmărirea penală față de Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul disparițiilor din Caracal, s-a extins sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane, viol și omor calificat.

„Suspectul (n.r. – Gheorghe Dincă) nu a recunoscut că ar fi comis faptele pentru care era urmărit penal, iar procurorul de caz a dispus reținerea suspectului pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de minori și de viol”, a spus Bănilă despre fața inițială a reținerii lui Gheorghe Dincă, despre care a mai precizat că maniera de operare pare să fie similară atât în cazul Luizei Melencu, cât și în cel al Alexandrei Măceșanu, deși a precizat că principalul suspect a negat că le-ar fi violat pe cele două fete.

Felix Bănilă a mai precizat că, deși inițial nu și-a recunoscut faptele, Gheorghe Dincă a revenit asupra declarațiilor sale, astfel că, în 5 august, el afirma verbal că nu a aruncat trupul neînsuflețit al Luiziei în Dunăre, ci l-ar fi ars, iar cenușa a pus-o într-un sac, pe care l-a abandonat într-o pădure de pe ruta București-Caracal. Inculpatul a explicat că a procedat la fel și în cazul Alexandrei Măceșanu.

Felix Bănilă a adăugat că, în 23 august, în urma unei sesizări făcute de mama Luizei Melencu cu o zi în urmă, s-a dispus anchetarea Elenei Dincă, soția inculpatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la omor.

Procurorul-șef DIICOT a menționat că, în cuând, inculpatul Gheorghe Dincă va fi supus unei expertize psihiatrice. Totodată, el a reiterat că raportul INML din septembrie arată, într-o proporție de 99,93%, că fragmentele osoase sunt ale Alexandrei Măceșanu.

El a mai declaratcă prima sesizare a organelor de anchetă cu privire la dosarul Caracal a avut loc în 15 aprilie 2019, atunci când Iordache Stelian, bunicul Luizei Melencu a sunat la Poliția Dolj să reclame că nepoata sa de 19 ani a plecat de acasă, și nu s-a mai întors.

Felix Bănilă a explicat că procurorii DIICOT au verificat toate conturile și au identificat toate bunurile mobile și imobile ale lui Gheorghe Dincă și ale familiei sale, care locuiește în Italia. În aceste condiții, el a explicat că un cont deschis la BRD și cele patru autoturisme ale inculpatului au fost indisponibilizate.

Procurorul-șef DIICOT a reamintit că, în urma percheziției desfășurate la casa lui Gheorghe Dincă, principalul suspect în speța Caracal, au fost găsite urmele arderii unui corp.

„Cu ocazia efectuării percheziției domiciliare, în curtea locuinței (n.r. – lui Gheorghe Dincă) au fost găsite urmele arderii unui corp. (…) În urma cernerii conținutului butoiului, au fost ridicate toate fragmentele osoase, toate expunând urmele specifice expunerii la flăcări și la temperaturile ridicate”, a mai adăugat Felix Bănilă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:29 - Dan Dungaciu: Maia Sandu are o șansă, în primul rând, bazată pe mobilizarea diasporei. Nu văd niciun candidat care, chiar dacă ar spune-o, i-ar da voturile / Trebuie să regândim aproape radical strategia pentru 2025 (VIDEO)
22:05 - Florin Roman: Câciu mai bine s-ar ocupa de ministerul pe care s-a pus praful de când îl conduce. Să se apuce să-și caute gradul de absorbție, cu lupa, dacă altfel nu îl găsește
21:43 - Adrian Câciu, după declarațiile liderului PNL: „Ceaușescu s-a reîncarnat! Bolșevismul galben este pe val!” / „În aceeași oală cu Ciucă intră și Nicușor Dan, pretins de dreapta, practic un stângist din extrema progresistă”
21:23 - Jeremy Clarkson a suferit o operație „extrem de urgentă” la inimă. Regimul „oribil” pe care trebuie să îl țină: „Care e rostul?”
21:00 - Un șofer băut și drogat a mers cu mașina pe trotuar în Constanța
20:39 - O tânără a intrat cu mașina în zidul unei clădiri. Cinci persoane rănite
20:17 - Hezbollah „condamnă cu fermitate agresiunea sionistă” împotriva Iranului și acuză SUA că „poartă responsabilitatea deplină pentru masacrele, tragediile și durerea” provocate de Israel
19:55 - Marcel Ciolacu: Ne-am ales cu foarte multe după mandatul lui Iohannis, avem trei găuri (VIDEO)
19:34 - România, învinsă categoric de Elveția la Trofeul Carpați. Joc modest al „tricolorelor” în fața unei naționale mult mai slab cotate
19:09 - Două tinere au căzut cu mașina în râu. Cum s-a produs accidentul