Eurovision 2019: Cine este marea favorită la câștigarea concursului și ce șanse are România măcar să ajungă în finală (VIDEO)

Eurovision 2019: Cine este marea favorită la câștigarea concursului și ce șanse are România măcar să ajungă în finală (VIDEO)
Foto: Eurovision 2019 - Israel / Facebook

Eurovision se va desfășura în acest an, între 14 și 18 mai, în Israel,și deja au început să apară predicțiile cu privire la potențialul câștigător al concursului.

Favoriții ediției din 2019 au ajuns în vizorul caselor de pariuri, din cele 41 de melodii evidențiindu-se o piesă lentă, ce surprinde în versuri durerea provocată de o iubire pierdută.

Dacă anul trecut favorita detașată a competiției a fost reprezentanta Israelului, cu o piesă energică și controversată, anul acesta publicul a fost cucerit de o compoziție ce se află la polul opus. Este vorba despre piesa reprezentantului Olandei, Duncan Laurence, care interpretează melodia „Arcade”, scrie infomusic.ro.

Dată drept favorită de către casele de pariuri, piesa „Arcade” a fost „îmbrățișată” și de către public, în comentariile videoclipului cu peste 4 milioane de vizualizări apărând remarci precum: „aceasta e o capodoperă”, „el e câștigătorul Eurovision 2019” și „sincer, piesa asta e prea bună pentru Eurovision”.

Eurovision 2019: Cine este marea favorită la câștigarea concursului și ce șanse are România măcar să ajungă în finală (Olanda)

Pe poziția a doua în topul favoriților, conform caselor de pariuri, se află Sergey Lazarev, cu piesa „Scream”. Cântăreț, actor și dansator, Sergey este un artist extrem de iubit în Rusia, ajuns celebru ca membru al trupei Smash!!. Formația s-a destrămat în 2006, de atunci Lazarev menținându-se în atenția publicului ca artist solo.

A participat la Eurovision și în 2016, finalizând competiția pe poziția a 3-a. Anul acesta va încerca să aducă trofeul în Rusia cu piesa „Scream”, compusă de Philipp Kirkorov și Dimitris Kontopoulos.

Eurovision 2019: Cine este marea favorită la câștigarea concursului și ce șanse are România măcar să ajungă în finală (Rusia)

Luca Hänni, aflat pe poziția a treia în topul artiștilor cu cele mai mari șanse de a câștiga trofeul Eurovision 2019, și-a început cariera muzicală la vârsta de 17 ani. Elvețianul aajuns în atenția publicului odată cu câștigarea concursului Pop Idol din Germania, intrând în istoria acestei competiții. Hänni a fost cel mai tânăr concurent care a reușit să câștige trofeul și totodată primul artist din afara Germaniei care a atins această performanță.

La Eurovision, Luca Hanniparticipă cu piesa „She Got Me”, scrisă de artistul elvețian în vârstă de 24 de ani împreună cu o echipă de compozitori locali și internaționali.

Eurovision 2019: Cine este marea favorită la câștigarea concursului și ce șanse are România măcar să ajungă în finală (Elvetia)

Suedia se află pe poziția a 4-a în clasamentul favoriților la Eurovision.
Înainte de a cocheta cu muzica, reprezentantul Suediei la Eurovision 2019 câștiga medalii de aur în competiții naționale de atletism. John Lundvik s-a remarcat apoi și ca artist, scriind versurile piesei „When You Tell the World You’re Mine”, interpretată în 2010 la nunta prințesei Victoria a Suediei.

Anul acesta, John Lundvik participă la Eurovision cu piesa „Too Late For Love”, plasată pe poziția a patra în topul favoriților la trofeu.

Care sunt șansele României anul acesta

România va intra în competiția în cea de-a doua semifinală, de pe 16 mai, luptându-se cu marii favoriți ai ediției: reprezentanții Olandei și ai Rusiei.

În finală vor avansa 10 țări, Ester Peony, cu piesa „On a Sunday” având nevoie, așadar de un minim loc 10 pentru a merge mai departe.

În clasamentul realizat de eurovisionworld.com, România se plasează momentan pe poziția a 14-a din 18 țări care participă la cea de-a doua semifinală, pe ultimul loc fiind cotată Moldova. Ceea ce înseamnă că România nu este cotată să se califice în finala concursului.

Casele de pariuri o arată pe reprezentanta României pe poziția 32 din toate cele 41 de participante.

Eurovision 2019: Cine este marea favorită la câștigarea concursului și ce șanse are România măcar să ajungă în finală (România)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`