Cazul fetei ucise după ce a cerut ajutorul la 112. Polițiștii care nu au intervenit au scăpat de judecată

Cazul fetei ucise după ce a cerut ajutorul la 112. Polițiștii care nu au intervenit au scăpat de judecată
Sursa foto: Pixabay

Doi polițiști din Ilfov au fost trimiși în judecată pentru neglijență în serviciu, după ce nu au ajus la o misiune, în 2016, în urma căreia o fată a fost ucisă, au scăpat de judecată penală.

Cel care a supraviețuit coșmarului a dat în judecată polițiștii până la instanțele civile, iar judecătorii au obligat agenții să plătească daunele. Dar, decizia încă nu este definitivă, conform Libertatea.

Cum s-a întâmplat tragedia

În noaptea de 13 noiembrie, 2016, Nicoleta, o tânără de 25 de ani, locuia în Militari, în Chitila, a sunat la 112 pentru a chema polițiștii pentru că tatăl ei vitreg, un bărbat violent, o amenința cu moartea și i-a atacat iubitul cu un cuțit. Dar, polițiștii nu au mai ajuns la misiune, iar fata a fost ucisă după o oră.

Fata ieșise în oraș cu o prietenă căreia i s-a plâns că tatăl ei vitreg o sună în continuu. Aceasta i-a răspuns o dată la telefon și s-a certat cu el. Ea avea temeri că în urma discuției se poate întâmpla ceva rău, iar la scurt timp, iubitul ei a anunțat-o că tatăl ei l-a atacat în scara blocului. Pe moment, cei doi nu s-au gândit să anunțe poliția în speranța că bărbatul se va liniști.

Nicoleta cu prietena ei, Bogdan, iubitul Nicoletei, dar și alți tineri cu care locuia au sosit la locuința fetei pentru a se asigura că este în siguranță. Dar, tatăl ei se afla la intrarea în bloc, moment în care a sunat la 112. Apelul s-a înregistrat la ora 24, conform datelor din dosar.

Un singur polițist a sosit la fața locului

La fața locului a sosit un singur agent, iar Nicoleta a explicat cele întâmplate. Acesta i-a condus până la ușa apartamentului. În lift, iubitul fetei i-a arătat polistului rănile provocate de bărbat și l-a întrebat dacă nu se teme să intervină singur în astfel de situații, fapt că a remarcat că nu mai era însoțit de încă un agent.

Polițistul a spus că rana pare veche și că el știe să își facă meseria si singur. La coborârea din lift, bărbatul îi aștepta la ușa apartamentului și s-a năpustit asupra fetei sale vitrege. Agentul s-a asigurat că cei doi intră în siguranță în apartament, apoi a plecat fără să ia o declarație sau să aplice vreo sancțiune.

La scurt timp, s-a auzit o bubuitură în ușă, iar ceid oi credeau că este polițistul, dar de fapt era agresorul. Acesta l-a înjughiat pe băiat, care a ieșit din casă să ceară ajutor, iar pe Nicoleta a înjunghiat-o de mai multe ori în piept.

Medicii sosiți la fața locului au resuscitat fata 45 de minute, dar în zadar, avea răni mult prea grave.

Prietena Nicoletei a văzut agentul de poliție care a sosit la intervenție și plângea. Ea i-a reproșat că din cauza lui prietena ei a murit, iar el nu a spus nimic.

Au fost puși sub acuzare după patru ani

Agenții care trebuiau să intervină la locuința Nicoletei au fost puși sub acuzare pentru neglijență în serviciu, dar a durat patru ani pentru ca aceștia să fie judecați, adică abia în 2020.

Aceștia au atacat decizia judecătoriei, apoi judecata s-a reluat după un an, iar rejudecarea a avut loc până în 30 martie 2022.

La primul termen, un agent a lipsit pe fond că n-avea avocat, la următorul nu s-a prezentat, iar procesorul s-a amânat.

Nici pentru a treia oară nu a avut loc procesul pentru că se aștepta hotărârea Curții Constituționale.

Judecătorul a stabilit de la 3 luni la 3 ani de închisoare sau amendă, în condițiile în care pedeapsa pentru negliența în serviciu este de 5 ani. Decizia a rămas definitivă, dar iubitul Nicoletei a continuat procesul până la instanța civilă și a insistat că agenții să plătească daune morale. Astfel polițiștii au fost nevoiți să plătească 20.000 de euro daune morale tânărului care a supraviețuit.

Tatăl Nicoletei a fost arestat preventiv pentru omor și tentativă de omor și s-a sinucis în Penitenciarul Rahova la un an după ce și-a ucis fiica vitregă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:54 - Rezultate loto, 15 septembrie. A fost câștigat marele premiu la Joker
23:36 - Focuri de armă în apropierea lui Donald Trump, la două luni de la tentativa de asasinat din Pennsylvania. Republicanul este în siguranță, spune echipa de campanie
23:09 - Ștefan Pălărie: Avem nevoie de un Președinte al poporului. Elena Lasconi nu este un om din sistem cum sunt ceilalți candidați / E singurul candidat care nu va desemna un premier PSD (VIDEO)
22:56 - Gabriel Zetea: Cele mai importante sunt alegerile parlamentare / Cel mai potrivit pentru Palatul Cotroceni este Marcel Ciolacu (VIDEO)
22:35 - A murit Valentin Samungi, fost campion mondial cu naționala României
22:25 - Alina Gorghiu: La nivel de performanță economică, în mandatul premierului Nicolae Ciucă s-a stat mult mai bine decât în cel al lui Marcel Ciolacu / Temele economice, esențiale pentru PNL (VIDEO)
21:59 - Alina Gorghiu: Nu e sănătos să lăsăm PSD să aibă toată puterea. Sănătos este să lăsăm un Președinte de dreapta, care știe ce înseamnă instituțiile europene, care are o carieră temeinică, un om foarte echilibrat (VIDEO)
21:34 - Raed Arafat: Am făcut o manevră de forțe mai ales către Vaslui și Iași. Toată lumea este în alertă / O evaluare realistă a pagubelor, doar după ce se retrage apa. Ar putea face parte dintr-o solicitare de finanțare din partea Comisiei Europene (VIDEO)
21:20 - Alina Gorghiu, despre inundații: Este un moment de solidaritate, un moment în care trebuie să ajutăm. După ce trece impactul crizei climatice, va trebui să vedem unde a fost problema de-a lungul timpului (VIDEO)
20:55 - Radu Țincu, după lansarea cărții „Învinge dependența”: Depedența nu vizează doar drogurile. Ea se poate instala și în raport cu un obicei (VIDEO)