Încă un caz de MENINGITĂ! Fată de 16 ani din Botoșani, de urgență la spital

Încă un caz de MENINGITĂ! Fată de 16 ani din Botoșani, de urgență la spital

Încă un caz de meningită meningococică în România.

După moartea elevei de la Colegiul “Gheorghe Lazăr” din Capitală, o adolescentă de 16 ani a ajuns vineri dimineață la Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU) din Botoșani, cudureri de cap și vărsături.

Adolescenta a fost supusă mai multor investigații medicale, iar diagnosticul a fost dur: meningită meningococică, scrie Botosaneanul.ro

Tot luni s-au aflat rezultatele medicale ale elevilor de la Colegiul “Gheorghe Lazăr” din Capitală, acolo unde, săptămâna trecută, o adolescentă a murit din cauza meningitei.

Ulterior, la Institutul Matei Balș s-au prezentat mai mulți elevi pentru a li se recolta proble. Din fericire, au rezultat negativ, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti.

Urmează ca marți să le fie gata și rezultatele elevilor care s-au prezentat în weekend la spital.

Amintim că o elevă a murit la mijlocul săptămânii trecute la Colegiul Național “Gheorghe Lazăr” din București. Elva fusese diagnosticată cu doar o seară înainte de deces cu meningită meningococivă fulminantă.

Ambulanța București-Ilfov: „Nimic din starea pacientei nu prevestea evoluția ulterioară”.

Ministerul Sănătății a explicat, joi, că infecția cu meningococ se transmite pe alea aerului, doar în cazul unui contact foarte apropiat cu o persoană bolnavă sau purtătoare, precizând că a stabilit toate persoanele ce au intrat în contact direct cu eleva de la Liceul „Lazăr”, care a decedat din cauza meningitei, și le-a administrat antibiotic.

Citește AICI comunicatul integral.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră