UPDATE / Farmacistă din Brașov, depistată cu noul coronavirus. Opt farmacii, închise pentru dezinfecție // Reacția reprezentanților farmaciei Dr. Max

UPDATE / Farmacistă din Brașov, depistată cu noul coronavirus. Opt farmacii, închise pentru dezinfecție // Reacția reprezentanților farmaciei Dr. Max
Foto: pixabay.com

UPDATE – Ca urmare a publicării acestui material, reprezentanții farmaciei din Brașov au avut o reacție promptă. Publicăm la finalul articolului clarificareaA&D Pharma – Dr.Max Group.

O farmacistă din Brașov a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus, după ce a fost la o petrecere cu cel de-al doilea pacient confirmat cu COVID-19 din municipiu, cel venit din Boston.

Farmacista se afla în izolare, având în vedere că a fost un contact direct al pacientului.

În prezent, aceasta se află internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov. Femeia se afla în concediu medical, a fost o singură zi la farmacia respectivă și a stat 10 minute, scrie newsbv.ro.

Ea nu ar fi intrat în contact direct cu clienții farmaciei.

Preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Braşov, Mirela Zamfirescu, lanţul Dr Max, unde lucre femeia, a luat decizia închiderii, în total, a opt unităţi din Braşov pentru dezinfecţie în cursul zilei de miercuri. Începând de joi, nu vor mai fi deschise doar patru unităţi din Braşov din cadrul lanţului, din cauza lipsei de personal, a mai precizat sursa citată.

ClarificareA&D Pharma – Dr.Max Group

În perioada 07-15.03.2020, angajata noastră aflată în concediu de odihnă, confirmată pozitiv cu virusul COVID-19, a trecut pasager prin3 farmaciiale noastre, dar nu a intrat în contact cu pacienții farmaciilor grupului nostru.

Pentru că ne pasă și pentru că punem sănătatea oamenilor înaintea interesului de business, am hotărât să închidem provizoriu farmaciile pentru a fi dezinfectate și să ne asigurăm în acest timp că toți angajații care au intrat în contact direct sau indirect nu prezintă simptome și niciun risc. Acestea se vor redeschide de îndată ce acest lucru va putea fi făcut în deplină siguranță.

În acest moment, colega noastră infectată cu virusul COVID-19 se află în spital, sub supravegherea medicilor, iar angajații noștri vor fi testați.

Compania noastră face parte dintr-un grup care respectă reglementările în vigoare, ținem la sănătatea și siguranța pacienților, dar și a angajaților noștri și nu am face nimic care să aducă atingere acestora.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`