Fără apă potabilă într-o populară stațiune turistică din cauza secetei

Fără apă potabilă într-o populară stațiune turistică din cauza secetei
Image by Brett Hondow from Pixabay

Locuitorii din localitatea Colibița, o stațiune turistică populară din județul Bistrița-Năsăud, au fost informați că furnizarea apei potabile va fi sistată până vineri, la ora 14.

Fără apă potabilă la Colibița până vineri, la 14

Aquabis, operatorul regional de apă-canal, a făcut mai multe precizări despre sistarea furnizării de apă potabilă în Colibița.

„Din cauza faptului că procesul de acumulare a apei în rezervorul care alimentează localitatea mentionată mai sus este considerabil încetinit, compania noastră anunță sistarea furnizării apei potabile astăzi, 22 August 2024 de la ora 15.45 până mâine 23 August 2024 la ora 14.00 .

Acest interval de sistare este necesar pentru ca nivelul apei din rezervor să atingă cote optime, astfel încât sa putem asigura necesarul de apă. Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze față de consumatori pentru disconfortul creat în acest interval”, afirmă Aquabis, miercuri, într-o postare pe Facebook.

Situația îi afectează și pe proprietarii de hoteluri și pensiuni

Sistarea furnizării îi afectează și pe proprietarii de hoteluri și pensiuni, care se văd nevoiți să apeleze la surse alternative, a confirmat directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Turism Bistrița-Năsăud, Răzvan Cerceja, pentru Agerpres.

„Sunt afectaţi de lipsa apei. Trec pe sursele vechi: fântâni, puţuri etc. Toate au surse alternative, dar au probleme cu cantitatea de apă din sol, care este puţină”, a declarat Răzvan Cerceja.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)