Caz controversat în Ilfov: O mamă a fost amendată deoarece copilul ei era prea gălăgios (VIDEO)

Publicat: 29 09. 2018, 15:38

Caz controversat în judeţul Ilfov! O mămică a fost amendată cu 500 de lei după ce băiatul ei, în vârstă de doi ani, ar fi făcut tot felul de zgomote în toiul nopții, informează B1 TV. În timp ce părinții spun că plângea pentru că era bolnav, vecinii care au chemat poliția susțin că micuțul i-a exasperat cu o jucărie. Situaţia readuce în discuţie așa-zisa legea a zgomotului, adoptată de Senat, dar care nu a ajuns şi la forul decizional – Camera Deputaţilor.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Întâmplarea a avut loc într-n bloc din localitatea Popești-Leordeni, lângă București. Un locatar a chemat poliția după ce s-ar fi săturat să audă din apartamentul vecin zgomotele făcute cu o jucărie de un copil. Era trecut de două noaptea. De cealaltă parte, părinții susțin că cel mic suferea de enterocolită și că, de fapt, plângea de durere. Agenții nu au stat pe gânduri și au amendat familia cu 500 de lei pentru tulburarea liniștii publice. Povestea a ajuns pe rețelele sociale și s-a viralizat imediat.

”Copilul doamnei acum a întrecut orice limita. A pus la cale o răceală si a început să deranjeze vecinii cu plansete si urlete. De când s-a născut, a mai comis astfel de fapte contravenționale. Astfel ca „recidivistul ” de 2 ani si 4 luni , fiind minor , nu a putut fi incatusat si ridicat , dar mama acestuia a fost sancționată cu o contravenție de 500 lei” – e unul dintre comentariile de pe Facebook.

Postarea a stârnit reacții contradictorii mai ales că în procesul verbal nu este menționat clar cum anume a reușit copilul să îi deranjeze pe vecinii din bloc
Polițiștii susțin că locatarii s-au plâns mai multe ori din cauza vecinilor zgomotoși: ”este legal. Acea familie deranjează în mod repetat liniștea și ordinea publică din blocul respectiv. Nu era vorba despre un plânset, ci copilul folosea jucării care produceau zgomote și vecinii nu putea efectiv să se odihnească”.

Reprezentanții asociatilor care luptă pentru drepturile mamelor cred că adevărul este undeva la mijloc: ”În mod sigur un copil de doi ani trebuie să doarmă la ora aia. Cred că e un semnal de alarmă legat de modul în care acești părinți înțeleg să-și îngrijească un copil de vârstă mică”.