Familia regală nu s-a ținut de promisiune. Gestul comis de aceasta

Familia regală nu s-a ținut de promisiune. Gestul comis de aceasta
Sursa foto: Hepta/ © Tayfun Salci/ZUMA Press Wire)

Regele Charles și familia regală a promis că va publica, în fiecare an, lista cadourilor oficiale primite în ultimii patru ani, doar că până acum au apărut tot felul de scuze pentru a nu face publice cadourile.

Familia regală evită să publice lista cadourilor

De când a murit regina Elisabeta a II-a, oficialii de la Buckingham continuă să se scuze pentru nepublicarea listei cadourilor oficiale primite de membrii familiei regale, conform Cancan.

Familia regală a fost implicată într-o controversă legată de fundația caritabilă a regelui Charles care a fost anchetată la Poliție. Dar, ea s-a clasat fără nicio explicație.

Reticența nepublicării listei vine și după ce s-a aflat că regele Charles, când era prinț de Wales a primit 2,6 milioane de lire sterline de la un politician din Qatar pentru o altă organizație caritabilă.

În timp ce parlamentarii trebuie să declare cadourile și donațiile primite, familia regală a ales că se declare, la sfatul consilierilor.

De ce s-a introdus lista cadourilor

Listele de cadouri s-au introdus după ce Casa Regală a ascuns originea bijuteriilor primite de regina Camilla de la un membru al familiei regale saudite în 2006 pe care le-a purtat într-o vizită în SUA, în 2007.

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, i-a oferit lui Meghan Markle, drept cadou de nuntă, o pereche de cercei cu diamante de 500.000 de lire sterline. În același an, ducesa de Sussex i-a purtat la un eveniment la Fiji, cu puțin timp după ce prințul moștenitor a fost acuzat că a ordonat ucidere jurnalistului Jamal Khashoggi. Ea a mai purtat cerceii la o cină la Palatul Buckingham, cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani a regelui Charles. Proveniența cerceilor a fost dezvăluită abia înainte ca Meghan și Harry să acorde un interviu lui Oprah Winfrey, în 2021. Până atunci, Palatul Buckingham a spus că bijuteriile au fost împrumutate.

Ultima listă a familiei regale a fost publicată în 2020 și arată cadourile primite în 2019.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
16:17 - Toate produsele procesate în România vor beneficia de plafonarea adaosului comercial, anunță Florin Barbu: „Probabil în perioada următoare va fi lansat proiectul. Vorbim despre zeci de mii de produse”
16:04 - Ferguson nu mai e ambasadorul Manchester United și trebuie să renunțe la un salariu de 2 milioane de lire sterline pe an, clubul vrea să mai reducă din costuri
15:58 - Cristina Rizea (PSD), după scandalul privind planșeul Unirii: Vorbim de o lucrare urgentă. Primarul General ar fi trebuit să fie proactiv și să încerce să-l ajute pe primarul de la Sectorul 4
15:57 - O româncă și-a bătut fostul iubit italian până l-a băgat în spital. După ce s-a vindecat, i-a dat foc
15:51 - MedLife achiziționează încă doi roboți da Vinci. “Este extraordinar că pacienții noștri vor avea acces la cea mai mare echipă de medici certificați în chirurgie robotică din România”
15:44 - Von der Leyen a stabilit noi reguli și nu prea: Comisarii vor fi nevoiți să angajeze mai puțini oameni în personalul pentru cabinet, dar nu mult mai puțini
15:29 - Regizorul „I, Robot” îl acuză pe Elon Musk că i-ar fi furat ideile pentru designul noului robot Tesla: „Hei Elon, poți să-mi returnezi modelele, te rog?”
15:29 - O doctoriță de la un spital public din Craiova a primit mită pentru o cezariană. Se află sub control judiciar
15:08 - Accident grav în Iași. Șapte persoane au fost rănite după ce două mașini s-au ciocnit
15:07 - Un restaurant le oferă clienților o masă gratis zilnic. Cei interesați trebuie să îndeplinească o singură condiție