Familia lui Michael Schumacher, victima unei tentative de șantaj. Suma uriașă care i s-a cerut pentru a păstra secretul

Familia lui Michael Schumacher, victima unei tentative de șantaj. Suma uriașă care i s-a cerut pentru a păstra secretul
Sursa foto: Profimedia

Un tată, fiul său și un fost agent de pază al familiei Schumacher sunt acuzaţi că au încercat să obţină 15 milioane de euro de la familia fostului campion de Formula 1 și riscă pedeapsa cu închisoarea.

Cu ce i-au șantajat cei trei indivizi pe membrii familiei Schumacher

Tatăl, în vârstă de 53 de ani, ar fi cumpărat imagini deosebit de sensibile de la un fost agent de pază și ar fi amenințat familia Schumacher că le va posta pe darknet. Imaginile pentru care ar fi plătit o „sumă cu 5 cifre”, îl surprindeau pe Michael Schumacher, înainte şi după accidentul său de schi din 2013, potrivit unui comunicat al parchetului din Wuppertal, citat de Știrile ProTv.

Începând cu data de 3 iunie, tatăl a sunat în repetate rânduri o angajată a familiei, pentru a-i cere suma de 15 milioane de euro. Fiul, în vârstă de 30 de ani, s-a implicat abia după ce angajata a cerut dovezi că șantajistul chiar se află în posesia pozele pe care pretinde că le are. Bărbatul în vârstă de 30 de ani s-a asigurat că dovezile sunt trimise de la o adresă de e-mail nedetectabilă.

Ce pedepse riscă cei trei indivizi care au încercat să șantajeze familia Schumacher

Tatăl, acuzat de șantaj, riscă între unu şi cincisprezece ani de închisoare, în timp ce fiul său, acuzat de complicitate, riscă o pedeapsă mai mică şi este în libertate.

În ceea ce îl privește pe fostul agent de pază al familiei Schumacher, două capete de acuzare au fost aduse împotriva sa: complicitate la o tentativă de şantaj şi violarea vieţii private. El riscă o pedeapsă cu închisoarea „severă”, potrivit parchetului din Wuppertal, citat de Știrile ProTv. Până la momentul acesta, nu i-a fost aprobată cererea de trimitere în judecată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`