Falsificatori care au plasat bani falşi la plata pensiei, cu ajutorul poştaşilor, reţinuţi în urma unor percheziții

Falsificatori care au plasat bani falşi la plata pensiei, cu ajutorul poştaşilor, reţinuţi în urma unor percheziții
Foto: vestic.ro

O grupare de falsificatori de bani care folosea chiar şi poştaşi pentru a da bancnotele false la plata pensiilor a fost anihilată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, membrii reţelei fiind reţinuţi, marţi, în urma unui flagrant, informează Mediafax.

Peste 200.000 de lei falși au fost descoperiţi de poliţiştii din 19 judeţe şi Capitală. Se pare că o parte din bani au fost folosiţi şi la plata pensiilor, din reţea făcând parte şi un angajat al Poştei Române Acesta este audiat la această oră şi asta după ce liderul grupării, Nicuşor Bibire, a fost prins marți în Capitală, în timp ce încerca să plaseze 160 de bancnote contrafăcute de 100.

Potrivit anchetarilor, suspecții au vârste cuprinse între 17 și 41 de ani. Aceștia au pus în circulaţie aproximativ 200.000 de lei în bancnote contrafăcute, în cursul anului 2011, în Bucureşti 19 judeţe, printre care Giurgiu, Argeş şi Olt, obţinând astfel beneficii financiare substanţiale.

La percheziţiile domiciliare, anchetatorii au ridicat aparatura utilizată pentru contrafacerea bancnotelor, iar la una dintre locaţii, din Sectorul 3 al Capitalei, a fost descoperită o instalaţie artizanală pentru producerea şi îmbutelierea de băuturi alcoolice.

În urma acţiunii, la sediul DIICOT au fost duse pentru audiere 11 persoane, faţă de care urmează a fi dispuse măsurile legale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, falsificare de monedă şi punere în circulaţie de monedă falsificată şi deţinerea de instrumente în vederea falsificării de monedă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`