Faleza din Costinești, pericol pentru turiști și localnici. Riscă să se surpe în orice moment

Faleza din Costinești, pericol pentru turiști și localnici. Riscă să se surpe în orice moment
Sursa Foto: Captură Video

Faleza din Costinești stă să se prăbușească. Pilonii de susținere montați de autorităţi pentru a împiedica fenomenul de eroziune au cedat. Acest lucru reprezintă un real pericol pentru cei care aleg în continuare să facă plajă acolo.

În ciuda faptului că situația a fost semnalată de mai multe ori, autoritățile nu au luat nicio măsură pentru a rezolva problema.

Faleza de la Costineşti este într-un stadiu avansat de degradare

De ani de zile faleza din Costineşti reprezintă un pericol pentru localnici și turiști. În urmă cu trei ani, autoritățile au amplasat piloni de susţinere pentru a proteja malul, însă, între timp, aceștia au început să se prăbușească pe nisip, iar marea aproape că-i înghite cu totul.

Eroziunea a continuat an de an, iar degradarea pare că nu mai poate fi oprită. Situaţia devine şi mai îngrijorătoare din cauza faptului că turiştii încă folosesc acea zonă pentru a face plajă.

Faleza ar trebui să intre într-un proces de reabilitare odată cu demararea procedurii de înnisipare. Procedură pentru care au fost organizate licitaţii, doar că nicio firmă înscrisă nu a respectat cerințele impuse de către autorități, motiv pentru care licitaţia va fi realuată, notează antena3.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`