‘FAKE NEWS’ MARCA PSD: Social-democrații au FURAT PROIECTUL PNL – Dragnea se laudă că a dublat alocațiile (FOTO)

'FAKE NEWS' MARCA PSD: Social-democrații au FURAT PROIECTUL PNL - Dragnea se laudă că a dublat alocațiile (FOTO)

PSD se laudă pe Facebook cu dublarea alocațiilor pentru copii, deși amendamentul aparține deputatului PNLRobert Sighiartău.

Mai mult, mărirea alocațiilor a fost votată de doar trei parlamentari social-democrați, iar după trecerea amendamentului Liviu Dragnea, supărat din cale afară pentru acest beneficiu adus copiilor, a anunțat că va mări deficitul bugetului de stat până la 2,76 din PIB. (Detalii AICI)

În aceste condiții, PSD minte pe Facebook că ei sunt cei care dublează alocațiile și că acțiunea PNL a fost pur demagogică.

“PSD VA CREȘTE ALOCAȚIILE PENTRU COPII ȘI VA ÎNDREPTA LUCRURILE FĂCUTE PROST DE OPOZIȚIE. Într-un demers pur demagogic, cei de la PNL s-au trezit în ultimul moment să ceară majorarea alocațiilor. Dar au făcut-o prost, pentru că nu înțeleg legile și economia: au indicat o sursă eronată pentru aceste creșteri și au greșit la calcule astfel că suma propusă era insuficientă pentru majorările cerute. Mai mult, nu au știut că Legea Bugetului alocă bani doar pentru instituții, nu și pentru drepturi ale persoanelor, cum sunt alocațiile. Deci amendamentul lor la Legea Bugetului era inaplicabil. Guvernul PSD+ALDE va îndrepta aceste lucruri și va emite o ordonanță de urgență care să reglementeze corect majorările de alocații pentru copii.”

Amintim că amendamentul liberaluluiRobert Sighiartău privind majorarea alocațiilor a fost votat joi. Astfel, alocațiile vor crește de la 84 la 150 de lei și de la 200 la 300 de lei, iar sumele vor fi incluse în bugetul Ministerului Muncii.

Potrivit amendamentului adoptat, efortul bugetar este de două miliarde de lei iar alocațiile s-ar majora începând de luna viitoare, mai exact, de la 1 martie 2019. (Detalii AICI)

După vot, negru de furie, Dragnea, care știa că nu are bani la buget pentru copii, plus că aceștia nu prezintă prea mult interes din moment ce nu au drept de vot, i-a chemat în ședință pe PSD-iști.

Ulterior, el a declarat, de la tribuna Parlamentului, că amendamentul PNL privind majorarea alocațiilor pentru copii va rămâne același, dar asta va însemna o creștere a deficitului. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`