Produsele lactate care au dus la îmbolnăvirea a 24 de persoane din Făgăraș conțineau coagulazo pozitiv (stafilococul auriu), potrivit rezultatelor analizelor de laborator, informează Mediafax, citând Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov.
Probele vor fi trimise pentru a fi analizate în vederea detecţiei enterotoxinei stafilococice la Institutul de Igienă şi Sătătate Publică Veterinară Bucureşti, a anunțat directorului executiv al DSVSA Braşov, dr. Dorin Valter Enache.
24 de persoane, dintre care 21 de copii au ajuns marți la Spitalul Municipal Făgăraş cu simptome digestive, fiind suspecți de toxiinfecţie alimentară.
Aceștia consumaseră caş, telemea proaspătă și urdă comercializate în stradă de o rudă a proprietarului de stână din localitatea Perşani.
Proprietarul a fost amendat cu 6.200 lei şi i-a fost confiscată întreaga marfă, după ce inspectorii DSVSA Braşov au descoperit nereguli grave la stână. Produsele lactate erau comercializate fără a fi respectate normele de igienă și fără efectuarea de controale sanitar-veterinare.
De asemenea, în acest caz au fost sesizare organele de urmărire penală.