Facturile la energie electrică, reduse la jumătate pentru zeci de mii de locuitori din zona Munților Apuseni

Facturile la energie electrică, reduse la jumătate pentru zeci de mii de locuitori din zona Munților Apuseni
Foto: flickr.com

Locuitorii din 21 de localități din județul Alba vor primi, abia acum, facturile înjumătățite, deși ordonanța de guvern a fost dată încă din 1996. De această reducere vor beneficia doar cei care au depus cererile.

Facturi cu 50% mai mici pentru zeci de mii de locuitori din județul Alba

La finalul lunii martie, peste 60.000 de locuitori din 21 de localități din județul Alba vor avea de plătit facturile la energie electrică la jumătate de preț. La Zlatna au fost depuse 3.000 de cereri din partea oamenilor care vor fi îndreptățiți să primească facturi la curent cu 50% mai mici.

Întrebată dacă a beneficiat de facturile reduse cu 50%, o bătrânică a răspuns: „Nu. Și ne-ar bucura foarte mult, ne ajută foarte mult și ne bucură să obținem. Este un drept de care nu am beneficiat niciodată. Sunt multe cheltuieli”.

Pentru a pune în practică cât mai repede această lege, care vine în ajutorul localnicilor, autoritățile din Alba au făcut mai multe demersuri în ultima perioadă, potrivit stirileprotv.ro.

„Începând cu sfârșitul lunii martie, începutul lunii aprilie, se va aplica reducerea retroactiv de la data primirii documentației conforme primite de la primărie. Este un ajutor important, o reducere a facturii cu 50%, care, din păcate, s-a aplicat cu întârziere”, a spus Nicolae Albu, prefect de Alba.

Legea se aplică și în județele Bihor, Hunedoara și Cluj. De asemenea, și cei din zona Deltei Dunării vor beneficia de aceste facturi reduse.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`