Facturile, aproape duble la întreținere. O femeie din Cluj a plătit o sumă imensă

Facturile, aproape duble la întreținere. O femeie din Cluj a plătit o sumă imensă
Sursa foto: Freepik.com

Mulți români s-au trezit cu facturi imense pe luna decembrie 2023, în jur de 700-1000 de lei, petnru apartamente mici, de 30-40 mp.

Facturi uriașe la Cluj

Tot mai mulți români se plâng de facturile uriașe pe care le au de plătit, în condițiile în care luna decembrie nu a fost atât de friguroasă, conform Antena 3.

Nici în Cluj facturile nu sunt mai mici, deși apartamentele nu sunt mari.

„Eu am plătit cheltuieli la un apartament cu două camere (aproximativ 40 de mp) pe termoficare 776 de lei! Cheltuielile totale au fost de 1.026 de lei, dar în decembrie nu a fost foarte frig. Costă cam 3000 de euro să pun centrală, dar asta voi face. Nu e normal. Cei cu centrală proprie plătesc 200, poate maxim 300 lei pe lună la încălzire și eu dublu! Nu mâncăm, ca să plătim căldură?”, a spus un locuitor din Gheorgheni.

O femeie, tot din Cluj, a declarat că a primit factura cu 794 de lei. Altă persoană are de plătit „765 lei, la 2 persoane, și sunt peste 20 de apartamente din 44 fără centrală proprie”.

Bucureștenii, fără căldură și cu facturi mari

Nici Capitala nu a fost scutită de facturile mari. Într-un apartament în care nu locuiește nimeni, pe luna decembrie a venit factura de 450 de lei pentru căldura care abia că a fost.

În București, sistemul de termoficare se confruntă cu avarii peste avarii. Localnicii dintr-un bloc din Capitală nu au căldură de mai bine de două săptămână. Aceștia se plâng de faptul că facturile sunt din ce în ce mai mari, iar temperatura din case a scăzut.

Facturile ajung aproape de 600 de lei, în condițiile în care luna decembrie nu a fost atât de geroasă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`