F1 face apel la piloți să înjure mai puţin / Verstappen e revoltat: „S-a ajuns prea departe”

F1 face apel la piloți să înjure mai puţin / Verstappen e revoltat: S-a ajuns prea departe
Sursa foto: Pixabay

Max Verstappen a spus că Formula 1 nu ar trebui să difuzeze radioul echipei dacă sportul este preocupat de înjurături, după ce șeful FIA a comparat piloții cu rapperii care au un limbaj urât, potrivit scmp.com.

Mohammed Ben Sulayem a declarat pentru motorsport.com că FIA a cerut conducerii Formulei 1 să minimizeze înjurăturile la televizor. El a spus că și șoferii au o responsabilitate.

Ben Sulayem a pus la îndoială de câte ori șoferii „spun cuvântul cu F”, adăugând că organizația „nu este pentru rapperi” și și-a exprimat îngrijorarea cu privire la impactul său asupra naturii prietenoase a familiei sportului.

„Imaginați-vă că stați cu copiii voștri și urmăriți cursa și apoi cineva spune tot acest limbaj murdar”, a spus el. „Vreau să spun, ce ar spune copiii sau nepoții tăi? Ce i-ai învăța dacă acesta este sportul tău?”

Verstappen, întrebat despre comentarii la câteva momente după ce a folosit același „cuvânt cu F” într-o conferință de presă FIA la Marele Premiu din Singapore pentru a descrie starea mașinii sale, a sugerat că organismul de conducere merge prea departe.

„Toată lumea înjură, unii oameni un pic mai mult decât alţii”, a comentat triplul campion mondial şi actualul lider al campionatului. „Desigur, abuzul este altceva… dar cred că multe lucruri sunt difuzate în zilele noastre, în timp ce în alte sporturi nu alergi cu un microfon ataşat de tine. Mulţi oameni spun o mulţime de lucruri rele atunci când sunt plini de adrenalină în alte sporturi, pur şi simplu nu sunt preluate. În timp ce aici, probabil şi în scopuri de divertisment, lucrurile sunt transmise”, a adăugat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`