Exploziile de la Crevedia. Rafila spune că sunt stabili acum pacienții care erau în stare gravă

Exploziile de la Crevedia. Rafila spune că sunt stabili acum pacienții care erau în stare gravă
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, miercuri, că starea pacienților care se aflau în stare critică, în urma exploziilor de la Crevedia, acum sunt stabili. Aceștia sunt internați la Săitalul Floreasca și la Bagdasar.

Ei au arsuri pe 90% din corp

Totuși, acest lucru nu înseamnă că se schimbă prognosticul, pentru că ei au arsuri pe 90% din corp, informează știrileprotv.
„Starea este stabilă, dar asta nu înseamnă că prognosticul s-a schimbat. Au peste 90% suprafaţă corporală arsă şi lucrul acesta pune probleme foarte serioase pentru perspectivă”, a declarat Alexandru Rafila.

Rafila a discutat cu rudele pacienților

Acesta a efectuat o vizită la Spitalul Clinic de Urgență din București pentru a vedea cum se simt pacienții. El a mai menționat că a stat de vorbă cu rudele sau prietenii pacienților răniți.

„Am avut o scurtă discuţie şi cu aparţinătorii câtorva dintre aceşti pacienţi de aici şi de la Bagdasar, să vedem ce probleme au, inclusiv a câtorva dintre pacienţii care sunt transferaţi în străinătate încât să poată să îi însoţească, să aibă cele mai bune condiţii din punct de vedere medical şi din punct de vedere psihologic”, a mai spus Ministrul Sănătății.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`