Explozie la Dedeman Botoșani. Cei doi răniţi aduşi la Spitalul Floreasca, în continuare intubaţi

Explozie la Dedeman Botoșani. Cei doi răniţi aduşi la Spitalul Floreasca, în continuare intubaţi
Explozie în incinta magazinului Dedeman din Botoșani. Inquam Photos / Denis Grosu

Starea celor doi răniţi în explozia care a avut loc vineri, 07 iunie, la Dedeman Botoşani şi care au fost aduşi la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca) rămâne gravă. Aceștia sunt în continuare intubaţi.

„Cei doi pacienţi internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca) sunt în continuare intubaţi, iar starea lor rămâne gravă, având în vedere că sunt afectate căile respiratorii”, a transmis luni Ministerul Sănătăţii, citat de Agerpres.

Starea unei persoane rănite în explozia de la Dedeman s-a agravat

Pe de altă parte, starea unuia dintre pacienți s-a agravat și acesta a fost reintubat. Potrivit instituției, la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași sunt în stare gravă alți doi pacienți, intubați și ei.

Alţi doi pacienţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani au stare generală bună, iar evoluţia este favorabilă.

Ce s-a întâmplat la Dedeman Botoșani?

Amintim că, vineri dimineața, o explozie urmată de un incendiu a avut loc la un magazin de materiale de construcții din municipiul Botoșani. Incidentul a avut consecințe grave, necesitând intervenția rapidă a autorităților și a serviciilor de urgență.

Anchetatorii continuă cercetările la fața locului. Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, Valeriu-Iulian Chihaia, a declarat că specialiștii INSEMEX sunt așteptați pentru a contribui la investigație. Audierea personalului și a clienților a început de vineri și va continua în zilele următoare.

Cercetarea la fața locului este o activitate amplă, având în vedere numărul mare de probe care trebuie ridicate și aria largă pe care se desfășoară investigațiile. Specialiștii criminaliști și cei de la Institutul de Petrol și Gaze vor stabili cât timp este necesar pentru a colecta toate probele și a finaliza expertiza.

Audierile personalului magazinului și ale clienților au început deja. Martorii, identificați și cu ajutorul camerelor de supraveghere, descriu cum au perceput momentul exploziei, contribuind astfel la clarificarea circumstanțelor incidentului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`