Expert antidrog, despre perchezițiile la traficanții online: Nu este ușor să te infiltrezi în această grupare. Vorbim de un grup cu 11.000 de posibili consumatori de droguri și dealeri, cât populația unui oraș de provincie (VIDEO)

Expert antidrog, despre perchezițiile la traficanții online: Nu este ușor să te infiltrezi în această grupare. Vorbim de un grup cu 11.000 de posibili consumatori de droguri și dealeri, cât populația unui oraș de provincie (VIDEO)
Sursa foto: Pixabay

Cătălin Țone, expert antidrog, a comentat perchezițiile efectuate la traficanții de droguri din mediul online, luni, la Știrile B1 TV, prezentate de Irina Petraru, și a explicat că este vorba despre un grup care cuprinde 11.000 de posibili consumatori și dealeri, „cât populația unui oraș de provincie”.

Expert antidrog, pe B1 TV, despre perchezițiile la traficanții de droguri din mediul online

Întrebat despre acest caz, Cătălin Țone a explicat: „Este o știre șocantă pentru că, dezbrăcând de efortul deosebit al polițiștilor și al procurorilor antidrog, pentru că nu este ușor să te infiltrezi în această grupare, în această zonă, vorbim despre 11.000 de utilizatori ai unui grup pe o platformă de comunicare publică, intitulat grupul respectiv «Iarbă dulce», sugestiv. Vorbim de 11.000 de consumatori, posibili consumatori de droguri și dealeri, pentru că nu cred că cineva serios, cineva care nu avea de gând să consume sau era departe de droguri intra în acest grup”.

„Vedem, Poliția națională ne comunică faptul că au fost 40.000-50.000 de mesaje pe zi, deci acest grup lucra intens. Vorbeau despre prețuri, despre negociere, despre tranzacții, despre combinații, despre cum să amestece droguri, despre efecte. Ceea ce mi se pare că este grav, sunt foarte mulți tineri și adolescenți – 11.000 de persoane, cât populația unui oraș de provincie”, a continuat Cătălin Țone.

„Vedem un fenomen care se extinde la un nivel foarte crescut și categoric autoritățile trebuie să ia măsuri urgente pe trei paliere, în opinia mea: combatere, întărirea structurilor și, de ce nu, să se creeze structuri specializate pe cercetare în zona de unități de învățământ, pentru că e un anumit specific în zona unităților de învățământ. Vorbim despre zona de prevenire, la care suntem repetenți, în opinia mea, am fost repetenți, și, de ce nu, zona medicală, pentru că nu avem clinici de tratament”, a punctat expertul antidrog.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`