Experimentul care îți arată câtă ceară au depus comercianții pe fructele sau legumele cumpărate de la supermarket (VIDEO)

Experimentul care îți arată câtă ceară au depus comercianții pe fructele sau legumele cumpărate de la supermarket (VIDEO)
Foto: Pixabey

Aspectul fructelor, strălucitor, este unul din elementele care ne fac să le cumpărăm din magazine. Totuși destul de puține persoane sunt avizate că acest aspect atrăgător este rezultatul aplicării unui generos strat de ceară.

Ceara de carnauba, cea mai des folosită pentru conservarea fructelor și legumelor

Comercianții folosesc ceară pentru a îmbunătăți prezentarea și aspectul general al fructelor, dar și pentru a le face să reziste mai mult în rafturile magazinelor.

Cea mai des utilizată substanță în acest sens este ceara de carnauba, obținută din frunzele unui palmier, care se găsește în mod natural în zonele tropicale din Brazilia.

Dar, ceara aplicată pe fructe și legume este un element important pe care ar trebui să îl luăm în considerare atunci când vine vorba de sănătatea noastră, pentru că încă nu este foarte evident cât de multă ceară este, totuși, prea mult.

Câtă ceară este depusă pe coaja fructelor sau legumelor cumpărate de la supermarket

Un experiment extrem de simplu ne poate oferi o perspectivă asupra cantității de ceară pe care comercianții au folosit-o pentru a conserva fructele sau legumele pe care ni le vând.

Este suficient să se toarne apă clocotită peste fructele sau legumele proaspăt cumpărate. Apa fierbinte va face ca ceara de pe coaja lor să se topească și să se evidențieze.

Spălarea intensă a legumelor și fructelor poate ajuta la îndepărtarea unei părți din ceara de pe coaja acestora, reducând astfel potențialul de a consuma substanțe chimice sau pesticide care s-au adunat pe aceasta.

De asemenea, unele persoane aleg să înlăture complet coaja înainte de consum, pentru a evita total orice ingerarea oricărei urme de ceară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`