Experiențe de neuitat la înălțime! Cât costă o plimbare cu snowmobilul în Munții Călimani

Experiențe de neuitat la înălțime! Cât costă o plimbare cu snowmobilul în Munții Călimani
Sursa foto: Pixabay

După ninsorile abundente din ultimele zile, turiștii au asaltat stațiunile montane. Cei care iubesc adrenalina s-au putut bucura de o tură cu snowmobilele sau șenilatele în Munții Călimani. Pârtiile din Poiana Brașov sunt în continuare deschise datorită temperaturilor cu minus.

Unii turiști au venit chiar din Republica Moldova pentru a se plimba cu snowmobilul prin Munții Călimani. Înainte de a porni aventura prin zăpadă, ei au avut parte și de un instructaj.

Cursele cu snowmobilul, o experiență de neuitat în Munții Călimani

„Vă rugăm să păstrăm același bun simț față de natură, față de utilaje și să facem controlat. Păstrăm aceeași distanță, 5-6 metri. Mânerul din partea stângă e frâna, accelerația în partea dreaptă, în curbă reducem”, le-a transmis instructorul turiștilor prezenți.

În funcție de cât de mult durează cursa, prețurile variază între 250 de lei și 1.200 de lei pentru o zi întreagă.

„Avem traseu de o ora, de 2 ore, de 3 ori, iar acum mai nou am dezvoltat traseu de o zi, pentru care avem grupuri care vin la noi din Austria, Germania, Olanda şi Elveţia”, a spus Tiberiu Vieru, organizator, potrivit Observator.

„Condițiile sunt foarte bune, chiar până aici, jos. Mai ales în partea de sus, nu e gheață, soare, o zi frumoasă”, a spus un turist.

În încercarea de a atrage și mai mulți turiști, autoritățile fac în continuu eforturi pentru a deschide și traseele de la baza muntelui.

„Depinde foarte mult dacă ne mai ajută vremea. Sperăm foarte mult ca din următoarele zile, poate chiar din acest weekend, să se poată coborî până în Poiana Brașov, cel puțin pe Drumul Roșu și poate chiar și pe Sulinar”, a declarat purtătorul de cuvânt de la Primăria Brașov, Sorin Toarcea.

Patru pârtii din Sinaia s-au deschis în această săptămână

Administratorii telegondolei din Sinaia au anunțat că începând cu 10 ianuarie 2024 se vor deschide primele pârtii din zonă. Anunțul a fost publicat pe pagina de Facebook a societății.

Pasionații de schi se vor putea bucura de pârtiile Lăptici 1, Lăptici 2, Variantă și Soarelui 2.

Acestea vor funcționa până la ora 17.00, respectiv 16.30 cele de sus, și 16.00 Valea Soarelui.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`