Există o stațiune denumită “marea din Bărăgan”. Are plajă fină şi ape terapeutice

Există o stațiune denumită “marea din Bărăgan”. Are plajă fină şi ape terapeutice
Există o stațiune denumită “marea din Bărăgan”, sursă foto: captură YT

În România există o stațiune căreia i se mai spune ”marea din Bărăgan”. Este perfectă pentru persoanele în vârstă, datorită plajei fine și apelor terapeutice.

Stațiunea din România căreia i se mai spune ”marea din Bărăgan”

Este vorba despre stațiunea Amara, din județul Ialomița. Situată în estul Câmpiei Române, la o distanță de 9 km de Slobozia, locația este privită drept o bună bază de tratament de către bolnavii de reumatism sau alte afecțiuni ale musculaturii corpului, potrivit ocaziituristice.ro.

În stațiunea Amara, verile sunt călduroase, iar iernile reci, zona este atestată documentar de pe vremea lui Matei Basarab, iar după perioada secularizării averilor mănăstirești, din 1864, aici încep să se facă primele locuințe, astfel formându-se cătunul Amara.

Sătenii au observat beneficiile nămolului existent în locul lor natal și au început să-l utilizeze în scop terapeutic. Apa lacului Amara este sulfuroasă, slab bromurată și conține și magneziu. Totodată, are o mineralizare de 9, 88 grame pe litru și un gust amar, de aici provenindu-i, de fapt, și denumirea.

Proprietățile nămolului din lacul Amara

Nămolul din lacul Amara este sapropelic și conține 66,6 g/l. Nămolul are rolul de a trata reumatismul, spondiloza cervicală, artroza sau poliartroza sau afecțiunile neorologice periferice, precum parezele, sechelele după poliomielita, dar și afecțiunile dermatologice și endocrine.

Așadar, în stațiunea Amara se găsește o gamă variată de tratamente: băi calde cu nămol, împachetări cu nămol, cataplasme cu nămol sau chiar cure interne cu ape minerale, hidroterapie și electroterapie.

Pe lângă toate acestea, în frumoasa stațiune sunt și obiective turistice de vizitat: Muzeul Județean, Muzeul Agriculturii sau Centrul Cultural ”Ionel Perlea”. Mai mult, vizitatorii pot face o plimbare în parcul dendrologic, pot să pescuiască sau să meargă la o herghelie.

Tot în stațiunea Amara se mai află și o biserică, anume lăcașul ”Sfinții Voievozi” iar turiștii se mai pot deplasa și în Lunca Ialomiței, Crângul Frumos sau Pădurea Suditi și Pădurea Buiești.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:02 - Putin se întâlnește cu aliații săi Brics pentru a arăta întregii lumi că presiunea occidentală nu funcționează. Se va discuta despre o alternativă la dolar
07:47 - Un elvețian, drogat și fără permis, care furase o mașină, a provocat accidente grave în Sibiu. Tânărul voia să devină vampir/„Am fost folosiţi drept scuturi umane de către Poliţia Română!”, acuză unul dintre șoferii afectați
07:36 - Cel mai mare spital de boli pneumologice din România, Marius Nasta, poate fi închis oricând: Nu are autorizaţie sanitară de funcţionare de peste două luni
07:24 - Trump le-a cerut votul creștinilor americani spunând: „Dumnezeu m-a salvat cu un scop”
07:14 - Spital din Beirut, evacuat din cauză că Israelul susține că sub el există un buncăr Hezbollah în care -sar afla sute de milioane de dolari
23:55 - O italiancă a murit în timp ce făcea surf în Indonezia. A fost înțepată în inimă de un pește-spadă
23:54 - Povestea româncei care a ajuns agent imobiliar pentru Leo Messi. Visează să se întoarcă acasă, la Brașov
23:52 - Salariul minim pe economie va urca la 4.050 de lei brut din 1 ianuarie. Patronii anunță scumpiri sau concedieri
23:29 - Porci rezervați de Crăciun. Cât costă kilogramul de carne
23:23 - Burduja: Câteva asociații tot sabotează investițiile în sectorul energetic românesc. Cui servește blocarea inițiativelor care ar putea să rupă ghearele dependenței europene față de gazul rusesc?