EXCLUSIV // Schimbări de ultimă oră pentru turiștii care vor să petreacă vacanța în Grecia. Cu câte ore înainte trebuie completat formularul special de intrare în țară

EXCLUSIV // Schimbări de ultimă oră pentru turiștii care vor să petreacă vacanța în Grecia. Cu câte ore înainte trebuie completat formularul special de intrare în țară
sursa Foto: Pixabay

Ministerul Sănătății din Grecia a luat decizia ca începând de joi, 9 iulie, formularul PLF sa fie completat de către turiștii care intră pe teritoriul elen cu 24 de ore inainte și nu cu 48 de ore, așa cum era valabil inițial.

Motivul pentru care autoritățile elene au schimbat regulile referitoare la completarea formularului

Potrivit dezvăluirilor făcute pentru B1.RO de către Daniel Negru, un turist român care își petrece vacanța în Grecia, autoritățile elene au luat această decizie din cauză că au fost turiști care au completat formularul cu mai mult de 48 de ore înainte de sosirea în Grecia, dar au primit codul QR în cele 48 de ore.

“Astfel ochiurile grilei de protecție erau prea largi. Măsura este necesară și pentru a controla mai bine segmentul de turiști proveniți de la touroperatorii care vând pachete lastminute”, a declarat Daniel Negru. Acesta a mai precizat că formularul va fi controlat la absolut toate punctele de intrare în țară, sau în cazul zborurilor charter pe aeroportul unde se aterizează.

Daniel Negru ne-a oferit informații importante și despre deciziile luate de autoritățile elene cu privire la situația turiștilorproveniți din Serbia și din Marea Britanie.

Începând cu data de 1 iulie Grecia a înregistrat 46 de cazuri de coronavirus în randul turiștilor, din care 36 provenind din Serbia, intrați toti cu mașina personală pe la Promahonas. Din aceasteă cauză s-ar fi blocat intrarea sârbilor în Grecia. Situația sârbilor care vor să își petreacă vacanța estivală în Grecia va fi reanalizată pe 15 iulie, iar accesul lor va fi permis doar în funcție de evoluția pandemiei în Serbia.

În acest sensGreciaa anunţat duminică închiderea frontierei pentru cetăţenii din Serbiaîncepând cu 6 iulie până pe 15 iulie,după o creştere alarmantă a cazurilor decoronavirus, în special în Belgrad.

În schimb, de pe 14 iulie turiștii britanici pot intra în Grecia, prezența lor fiind extrem de importantă pentru turismul grec.

Regulile privind intrarea cetățenilor străini în Republica Elenă

Ministerul Afacerilor Externe a informat săptămâna trecută că a fost emisăo atenționare de călătorieprin care cetățenii români au fost informați asupra limitării accesului pe cale rutieră înGreciaprintr-un singur punct de frontieră, respectiv Kulata-Promachonas, precum și asupra faptului că toate persoanele care intră pe teritoriul Republicii Elene (pe cale aeriană, rutieră sau maritimă) sunt obligate să completeze, cu cel puțin 48 de ore înainte de începerea călătoriei, un formular electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul căruia să poată fi asigurată evidența electronică a celor care călătoresc în această țară.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE)a informatcetățenii români care intenționează să călătorească în Republica Elenă că accesul rutier pe teritoriul acestei țări este permis în perioada 1-15 iulie numai printr-un singur punct de trecere al frontierei bulgaro-elene de la Kulata-Promachonas.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”