EXCLUSIV // Record al cazurilor de coronavirus în București. Managerul Institutului „Marius Nasta”: “Este un record trist și resimțim din plin asta în activitatea din spital”/ “Vin tot mai mulți pentru testare pentru că sunt simptomatici”

EXCLUSIV // Record al cazurilor de coronavirus în București. Managerul Institutului „Marius Nasta”: “Este un record trist și resimțim din plin asta în activitatea din spital”/ “Vin tot mai mulți pentru testare pentru că sunt simptomatici”

Pandemia de coronavirus continuă să aibă o evoluție ascendentă în România, Grupul de Comunicare Strategică anunțând joi un nou record al cazurilor zilnice de infectare. Mai exact, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 777 de noi cazuri de infectare, bilanțul total la nivel național ajungând la 35.003.

De asemenea, Bucureștiul a atins la rândul său un record de cazuri noi raportate în ultimele 24 de ore. Nu mai puțin de 111 persoane au fost depistate pozitiv, o premieră, având în vedere că este prima oara de la focarul din Suceava când se înregistrează, într-un singur județ (în acest caz Capitala) peste 100 de cazuri într-o zi. Astfel. în București numărul total al persoanelor infectate cu noul coronavirus a depășit 4.000.

Totodată, trebuie menționat faptul că și numărul de teste aplicate în ultimele 24 de este de 19.097, și că testarea populației a fost accelerată în ultimele zile de nevoia românilor care vor să plece în scop turistic în Grecia de a preenta rezultatele unui test pentru coronavirus la graniță.

Contactată de B1.RO, Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, a precizat că acest record în Capitală a fost atins ca urmare a nerespectării măsurilor recomandate de către autorități. Ea a precizat că vin tot mai multe persoane pentru a efectua testele pentru coronavirus, nu atât în scop turistic, ci pentru că prezintă simptome.

“Cred că este vorba despre un record dat de creșterea numărului de cazuri la modul real, ca urmare a lipsei de respectare a măsurilor recomandate. Este un record trist și din păcate resimțim din plin asta în activitatea din spital, ca număr de cazuri internate, ca număr de pacienți care au nevoie de noi și care sunt sumptomatici.

În acest moment vin tot mai mulți pentru testare , și nu doar pe motiv că doresc să plece în concediu, ci pentru că sunt simptomatici. Este o situație extrem de tristă pentru mine să văd că acest val este încă în creștere și nu știu dacă în următoarele zile vom asista la o scădere”, a declarat Beatrice Mahler.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`