EXCLUSIV // Noi restricții de călătorie pentru turiștii români vor fi impuse începând de joi și în Cipru, o altă destinație populară pentru vacanțele de vară. Avnd în vedere că țara noastră a fost inclusă în categoria C de risc privind pandemia de coronavirus ca urmare a creșterii numărului de cazuri noi raportate zilnic, românii care ajung în Cipru vor fi obligați să respecte mai multe măsuri de siguranță.
Mai exact aceștia trebuie să prezinte rezultatele unui test pentru COVID-19 pe aeroport, efectuat cu 72 de ore înainte. În absența unui astfel de test, autoritățile cipriote vor efectua ele turiștilor români un test pentru coronavirus iar dacă rezultatele sunt pozitive, vor aplica măsurile de carantină.
Cu toate acestea, așa cum a explicat în exclusivitate pentru B1.RO un reprezentant al unei companii de turism care organizează excursii în Cipru, situația nu este la fel de strictă ca în Grecia.
“Încă nu sunt restricții la fel de serioase ca în Grecia. Dacă ai un test COVID făcut cu 72 de ore înainte ești liber. Pe aeroport vămai ia și temperatura și dacă nu ai temperatură vă dă drumul. Dacă în cel mai rău caz dacă ai temperatură va trebui să stai în carantină 14 zile.
Dacă nu ai testul făcut, îl vor face ciprioții pe loc. Dacă testul iese pozitiv ești plasat în carantină sau tratat în Cipru și beneficiezi de serviciile medicale asigurate de statul cipriot”, a declarat acesta pentru B1.RO.
Turismul din Grecia a avut de suferit după ce au fost impuse noirestricțiiîn contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19. Acesteaau provocat un nou val de anulări ale vacanțelor rezervate.
Mai exact, insulele înregistrează un minim istoric al rezervărilor, pe fondul amplificării ezitării în ceea ce privesc călătoriile atât ale cetățenilor eleni, cât și străini.
Situația s-a deteriorat după decizia guvernului grec de a impune obligativitatea prezentării unui test negativ pentru coronavirus la vama Promachonas, cu 72 de ore înainte de sosire, testcareestedestul de costisitor.
Acesta trebuie să fi fost realizat de laboratoare de referință din țara de origine sau de tranzit sau de laboratoare publice sau private din țara respectivă, care au fost certificate de autoritatea națională competentă a țării. Totodată, turiștii trebuie să prezinte la frontieră un certificat de diagnostic în limba engleză, care să includă numele lor și pașaportul sau codul numeric personal.