EXCLUSIV // Metrorex, precizări referitoare la deschiderea magistralei din Drumul Taberei: „Depunem toate eforturile astfel încât punerea în funcțiune cu călători a Magistralei 5 să poată fi realizată în septembrie”

EXCLUSIV // Metrorex, precizări referitoare la deschiderea magistralei din Drumul Taberei: Depunem toate eforturile astfel încât punerea în funcțiune cu călători a Magistralei 5 să poată fi realizată în septembrie
Foto: Facebook

EXCLUSIV // Metrorex vine cu noi precizări referitoare la deschiderea circulației metroului pe magistrala din Drumul Taberei, după ce ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a avansat ca nou termen luna septembrie.

,Săptămâna aceasta, luni, au început testele instalațiilor electro-energetice și acestea sunt în regulă, se fac și testele dinamice cu 8 trenuri, pentru teste dinamice și înmagazinarea tonajului de rodaj. De luni, 24 august, Comisia de Recepție începe recepția pe specialități, pe componente și în paralel se realizează și recepția la terminarea lucrărilor, respectiv la punerea în funcțiune a instalațiilor. Sperăm că toate aceste proceduri să se realizeze într-un timp cât mai scurt astfel încât în septembrie să putem să vedem trenurile de metrou circulând pe M 5”, a spus ministrul într-un interviu pentru Radio România Actualități.

Într-un răspuns oferit pentru B1.RO de către Directorul General Metrorex, Gabriel Mocanu, se precizează faptul că în prezent se află în derulare probe tehnologice, precum și recepția parțială a lucrărilor. Potrivit acestuia Compania va depune toate eforturile având ca obiectiv deschiderea traficului pe Magistrala 5 în luna septembrie a acestui an:

“Probele tehnologice pentru instalații, subsisteme, sisteme și alte teste specifice, precum și recepția parțială a lucrărilor au fost demarate și se află în derulare.

Metrorex depune toate eforturile pentru a finaliza toate recepțiile, probele și testele aflate în derulare, astfel încât punerea în funcțiune cu călători a Magistralei 5 de metrou să poată fi realizată în luna septembrie a acestui an.

Având în vedere complexitatea operațiunilor care se desfășoară în această perioadă, punerea în funcțiune cu călători pe Magistrala 5 de metrou, tronsonul Drumul Taberei – Eroilor, este determinată de rezultatul parcurgerii tuturor etapelor obligatorii a fi urmate în vederea îndeplinirii condițiilor impuse de normele și reglementările în vigoare, astfel încât, la momentul utilizării transportului subteran de către publicul călător, să fie asigurată în totalitate siguranța traficului și a călătorilor transportați”, precizează Directorul General Metrorex.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`