EXCLUSIV // Medicul Beatrice Mahler: “Pentru pacienții oncologici, care sunt în tratament chimioterapic, nu sunt în acest moment studii care să indice recomandarea vaccinului pentru COVID-19″

EXCLUSIV // Medicul Beatrice Mahler: “Pentru pacienții oncologici, care sunt în tratament chimioterapic, nu sunt în acest moment studii care să indice recomandarea vaccinului pentru COVID-19
Captură Video Spot Guvernul României

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, anunţă că autorităţile şi-au propus o accelerare a campaniei de vaccinare, având în vedere că aceasta a debutat înaintea termenului estimat în luna decembrie, transmite News.ro. Gheorghiţă anunţă că după 15 ianuarie se intră în etapa a doua a vaccinării, iar săptămâna viitoare va fi făcută publică lista cu bolile cronice care se pretează vaccinării.

Oficialul a mai spus că astăzi va fi făcută publică lista pentru persoanele cu boli cronice care vor intra în etapa a doua a vaccinării, decizia cu privire la acestea fiind luată în baza recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Medicul Beatrice Mahler, despre vaccinarea unor paciențicu boli cronice

Medicul Beatrice Mahler, manager Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, a declarat pentru B1.RO că pentru pacienții ocologici care fac chimioterapie nu există în acest moment studii care să indice vaccinarea împotriva COVDI-19. Pentru aceștia se aplică procedurile pentru celelalte vaccinuri:

“Pentru pacienții oncologici, care sunt în tratament chimioterapic, nu sunt în acest moment studii care să indice recomandarea vaccinului pentru COVID-19. Pentru acești pacienți ne raportăm la indicația celorlalte tipuri de vaccinuri și în această situație, având o imunitate care este impactată puternic de tratamentul pe care îl primesc, se recomandă ca vaccinurile să nu fie adminitrate decât la trei-șase luni, cel puțin în acest moment, până când vor fi studii suplimentare despre vaccinul COVID-19 la pacientul oncologic”, a declarat medicul Beatrice Mahler.

În cazul pacienților care au asm sau alergii asociate, este indicată înainte de aplicarea vaccinului COVID-19 un consult alergologic, fie o evaluare a medicului pneumolog

“Dacă e să mă refer la pacientul cu boli pulmonare cronice, atâta timp cât pacientul este compensat și nu are simptologie respiratorie acută, recomadarea de vaccinare este un fermă. La pacientul care are asm și alergii asociate este foarte bine ca înainte de administrarea vaccinului să existe fie un consult alergologic, fie o evaluare a medicului pneumolog, pentru a stabili exact dacă pacientul este într-un moment de boală cronică compensată sau într-un episod acut”, a mai precizat medicul Beatrice Mahler.

Care sunt categoriile cuprinse în cea de-a doua etapă de vaccinare

Dacă analizămStrategia de vaccinare împotriva COVID-19în România vom constata că persoanele incluse în etapa a doua sunt împărțite în două grupuri: populația la risc și lucrători care desfășoară activități în domenii cheie, esențiale.

Din primul grup fac parte: adulți cu vârsta peste 65 de ani și persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate.

Al doilea grup cuprindemai multe categorii profesionale:

Personal cheie pentru funcționarea instituțiilor statului, respectiv parlament, președinție, guvern, ministere și instituții subordonate acestora;

Personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale și a autorității judecătorești;

Personalul din sectorul economic vital:

– Procesare, distribuțieși comercializare a alimentelor de bazăși anume:panificație, lactate, carne, fructe și legume;

– Uzine de apă, epurare, transport și distribuție apă;

– Centrale electrice, producție, transport și distribuție curent electric;

– Unități de producție, transport și distribuție gaze;

– Unități de producție, transport și distribuție combustibili lichizi și solizi;

– Unități de producție, transport și distribuție medicamente și materiale sanitare;

– Transport de persoane și mărfuri;

– Noduri feroviare, aeroporturi civile și militare, porturi esențiale:

– Comunicații și anume serviciul de telecomunicații speciale, radio și televiziune naționale

Personalul din unitățile de învățământ și creșe;

Personalul poștal și din servicii de curierat;

Personalul cultelor religioase;

Personalul din mass media care desfășoară activități cu risc crescut de expunere la infecția cu SARS COV 2 cum ar fi:reportaje în unități medicale;

Personalul din domeniul salubrității și deșeurilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:30 - Mircea Geoană: „Ciolacu riscă să cadă în propria sa capcană. El a mizat pe faptul că, băgându-l pe Simion în față, are turul 2 garantat” / „Dacă se întâmplă acest scenariu, e foarte posibil ca Simion să-l bată pe Ciolacu” (VIDEO)
21:29 - Rareș Bogdan a votat deja, la Paris: „Dacă vom alege calea extremismului, o nouă cortină de fier se va abate asupra României”/ Despre Schengen: „Pentru mine nu e important cine-și bagă capul în poză, ci că în sfârșit românilor li se face dreptate” (VIDEO)
21:18 - Două femei au pierdut mii de euro, după ce s-au îndrăgostit de un bărbat de pe Facebook. Ce le promitea victimelor
20:47 - Dan Barna: Suntem în fața unui vot prin care definim viitorul. Singurul candidat care poate să lupte cu ceea ce înseamnă PSD, PNL, AUR, toată această structură care a încolăcit ca un șarpe România, este Elena Lasconi (VIDEO)
20:45 - Un bătrân din Slatina a fost bătut de tânărul pe care îl avea în gazdă. Bărbatul are șanse minime de supraviețuire
20:43 - Dan Barna: Românii au de ales între vechiul sistem PSD – PNL și Elena Lasconi, omul fără legătură cu sistemul / Ciucă și Ciolacu sunt motivele pentru care oamenii au sărăcit / Simion a fost marioneta PSD ani de zile în Parlament (VIDEO)
20:18 - Nicușor Dan a spus cine poate vota la referendum: “Cei care au buletin de București sau viză de flotant, indiferent de când s-a luat viza”. Tot ce trebuie să știe cei care vor alege să voteze la cele 3 întrebări (VIDEO)
20:04 - Dani Oțil, surprinză romantică pentru Gabriela Prisăcariu, cu ocazia aniversării ei. Gestul prezentatorului i-a uimit pe fani
19:38 - Nicușor Dan: Nu se fac mari investiții în București pentru că banii sunt distribuiți prost. Primăriile de sector primesc de 3 ori mai mulți bani decât noi, deși noi avem mai multe atribuții decât ei. Așa se duc banii pe tot felul de prostii (VIDEO)
19:36 - Nicușor Dan: Este un grad uriaș de ilegalitate la sectoarele din București în ceea ce privește emiterea autorizațiilor. Asta e calea cea mai simplă de a reveni în legalitate (VIDEO)