București: Începând de luni se ridică mașinile parcate neregulamentar. Șeful Poliției locale, pentru B1.RO: Este vorba de autovehiculele care îngreunează traficul pe arterele principale

București: Începând de luni se ridică mașinile parcate neregulamentar. Șeful Poliției locale, pentru B1.RO: Este vorba de autovehiculele care îngreunează traficul pe arterele principale
Inquam Photos

EXCLUSIV ONLINE // Începând de luni 26 august Primăria Capitalei va începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar pe arterele pe care circulă mijloacele de trasport în comun dar și din fața unităților medicale. Măsura vine în urma unei hotărâri a Consiliului General al Capitalei luată la începutul acestei veri. Hotărârea prevede că mașinile vor fi ridicate de către poliţiştii rutieri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti sau Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti ori poliţişti locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a municipiului Bucureşti.

Este vorba strict despre acele mașini care sunt parcate neregulamentar pe marile artere ale municipiului București și care îngreunează traficul în special al cel al mijloacelor de trasport în comun. Este o hotâre de consiliu general, este vorba despre peste 300 de artere, prioritatea este eliberearea căilor de acces pe care circulă mijloacele de trasport în comun astfel încât să creăm o fluență traficului STB. În subsidiar este vorba de eliberarea zonelor care ridică mari probleme și mă refer aici la locurile rezervate persoanelor cu handicap, intrările în unitățile medicale de primiri urgențe, zonele care sunt exclusiv destinate parcării ambulațelor sau ISU. Au fost achiziționate și sunt în exploatare șase platforme care vor desfășura această activitate, dar vreu să subliniez un lucru: noi ne bazăm foarte mult pe activitatea preventivă, sperăm să primeze și să nu se ajungă la situația cea mai urâtă cea a ridicării„, a declarat pentru B1.ro Daniel Rășică, director general Poliția Locală București.

Pe lângă ameda de 290 de lei pentru parcare neregulamentară, șoferii vor trebui să plătească și o taxă de ridicare.

„Este o dată amenda prevăzută de codul rutier pentru parcare sau staționare neregulamentară și este vorba despre tariful de 350 de lei pentru vehiculele cu masa maximă autorizată de până la cinci tone sau 470 de lei pentru autovehiculele de peste cinci tone. Acestea sunt tarifele pentru ridicare, trasport sau depozitare. Pe toata perioada zilei, în decurs de 24 de ore cetățenii pot afla dacă mașina le-a fost ridicată la unul dintre cele 2 numere puse la dispoziție, este vorba de dispeceratele Brigăzii Rutiere și Dispeceratul Poliției Locale. Activitatea de ridicare a autovehicului de la unul dintre cele două locuri de depozitare, Metalurgiei sau Bulevardul Timișoara se va desfășura non stop, nu va fi un program în care cetățenii să meargă să își ridice autovehicului, acest lucru va fi posibil atât pe durata zilei cât și a nopții, plata putând fi făcută atât cash cât și cu cardul” a mai declarat Rășică.

Înainte de a ridica mașina agenții vor lua probe video cu mașina parcată neregulamentar și vor menționa în măsura de ridicare starea autovehicului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`