Începând cu data de 2 iulie, se vor suspenda temporar mai multe activități ale Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor București, anunță Prefectul Capitalei.
Decizia a fost luată în contextul în care un examinator este suspect de infectare cu COVID-19.
De asemenea,sediul din Pipera, unde se află Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor este dezinfectat, conform procedurilor, iarinstituția este în carantină, până la finalizarea anchetei.
Mai exact, proba teoretică pentru obţinerea permisului de conducere, proba practică pentru obţinerea permisului de conducere, înregistrarea dosarelor candidaţilor pentru susţinerea probei teoretice în vederea obținerii permisului de conducere și programarea pentru susţinerea probei practice în vederea obţinerii permisului de conducere vor fi suspendate pentru o perioadă.
Potrivit sursei citate, decizia de suspendare a fost luatăîn baza Ordinului ministrului sănătății nr. 313 din 26.02.2020 pentru instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situația de urgență de sănătate publică internaţională determinată de infectarea cu COVID-19 și stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei.
Momentan, nu se cunoaște data reluării acestor activităţi.
Începând din data de 17 iunie 2020, permisele de conducere vor fi eliberate la un tarif de 89 de lei, iar certificatele de înmatriculare, la 49 de lei, a anunţat RA Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS).
Potrivit RAAPPS, pentrustabilirea noilor tarifes-a avut în vedere data ultimei majorări de preţ pentru permise de conducere şi certificate de înmatriculare, respectiv martie 2009, ajustată în limita indicelui preţului de consum (IPC) de 135, 1% înregistrat în perioada martie 2009-februarie 2020, respectiv cu indicele preţului de consum de 131,59 %, rezultat prin luarea în calcul a coeficientului de corecţie de 0,9, care reflectă avantajul consumatorului, potrivit prevederilor art.3 alin.2 din H.G nr.669/2001
Noile reglementări ale polițelorRCA, apărute după numirea în scaunul de președinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară a lui Nicu Marcu, vizează două direcții majore.
Astfel, se va avea în vedere decontarea directă obligatorie și introducerea unui sistem prin care firmele de asigurare, dacă nu își achită la timp daunele, să își piardă temporar dreptul de a mai vindeRCA, citeazăEconomica.net
Totodată, ASFia în calcul și o formulă prin care să fie schimbată modalitatea de raportare a dosarelor de daună, ceea ce ar însemna termene mai strânse pentru plata daunelor.
Astfel, asiguratorul este obligat fie să transmită o ofertă de despăgubire fie să transmită un refuz motivat al despăgubirii în termen de 30 de la vizarea daunei, nu 30 de zile de la depunerea cererii de despăgubire, cum este în prezent. În caz contrar, acesta va fi obligat să achite integral pretenții păgubitului. Același lucru se întâmplă și dacă asigurătorul nu transmite oferta în termen de 15 zile de la depunerea cererii de despăgubire. Plata se va face în 10 de la data transmiterii ofertei, nu în 10 zile de la data acceptării ofertei, cum este în prezent.
O altă modificare importantă este cumpărarea deRCApe alte perioade decât 3,6 sau 12 luni, doar în condiții speciale. Un amendament propune ca polițaRCAsă poată fi încheiată doar pe 3,6 sau 12 luni, nu pe orice perioadă multiplu de o lună, cum este în prezent.