Evoluția focarului de COVID-19 de la Gara din Constanța. DSP, pentru B1.RO: “Cazurile au fost izolate în spital. Contacții direcți, carantinați la domiciliu”
DSP Constanța a oferit noi informații despre evoluția focarului de coronavirus izbucnit în rândul unor angajate din Gara Constanța. O angajată a CFR Călători a decedat pe 22 august, după ce a fost depistată pozitiv cu COVID-19 pe data de 11 august. De asemenea, alte trei angajate CFR Călători care își desfășurau activitatea în Gara Constanța au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus.
DSP, despre focarul de COVID-19 de la Gara din Constanța
Despre acest focar DSP precizează că numărul cazurilor de coronavirus rămâne deocamdată limitat la patru persoane care au fost infectate. De asemenea, potrivit autorităților sanitare, Cele trei angajate infectate cu noul coronavirus, după ce colega lor a decedat, se află în spital iar toți contacții direcți din familie și de la locul de muncă au fost plasați în carantină.
“În rândul angajaților CFR Călători Constanța evoluează un focar cu patru cazuri confirmate cu infecție cu SARS-CoV-2 dintre care unul a decedat, ancheta epidemiologică fiind în desfășurare. Aceste cazuri au apărut la patru colege care au lucrat la gara CFR Constanța.
Toate cazurile au fost izolate în spital iar contacții direcți din familie și de la locul de muncă au fost carantinați la domiciliu”, a transmis DSP Constanța pentru B1.RO.
Focarul de coronavirus de la GaraConstanța
Primul caz de coronavirus a izbucnit pe data de 11 august, când o persoană din rândul casierelor care vând bilete la ghișeele din incinta Gării Constanța s-a simțit rău și a fost preluată de o ambulanță și transportată la spital, unde a fost confirmată cu SARS Cov-2. Ulterior angajata a decedat sâmbătă.
Sindicaliștii atrag atenția că nu au fost luate măsuri suplimentare, ghișeele nu au fost închise pentru dezinfectare ceea ce a făcut ca și alte angajate să se infecteze.
”Prima persoană care a fost confirmată a fost internată pe data de 11 august și a murit sâmbătă. Tot sâmbătă au mai fost internate încă trei fete, tot casiere la casele de bilete, iar duminică au fost confirmate și ele cu acest virus. De pe 11 august, până sâmbătă, 22 august, nimeni nu a luat nici o măsură. Normal, potrivit legii, acele birouri și ghișee ar fi trebuit închise pentru 24 de ore și dezinfectate imediat, după primul caz confirmat, dar nu s-a făcut nimic, de pe 11 august până acum”, a declarat un sindicalist pentru focuspress.ro.