Evaluare Națională 2020 – sesiunea specială. Câți elevi de clasa a VIII-a vor susține examene

Evaluare Națională 2020 - sesiunea specială. Câți elevi de clasa a VIII-a vor susține examene

Elevii care nu au susținut Evaluarea Națională în sesiunea care a început în data de 15 iunie, pentru că se aflau în carantină, izolare sau au fost spitalizați, vor putea da examenul în cadrul unei sesiuni speciale, care se va desfășura în perioada 29 iunie – 1 iulie. Doar cei care au lipsit de la probe din motive de sănătate pot susține Evaluarea în cadrul celei de-a doua sesiuni. Decizia a fost luată de autorități la finalul lunii mai, în contextul epidemiei de coronavirus și ținând cont de faptul că eventualele probleme de sănătate îi pot împiedica pe unii absolvenți de clasa a VIII-a să participe la Evaluarea națională la datele stabilite inițial.

Evaluare Națională 2020: Sesiunea specială, pentru elevii care au lipsit de la examen din motive medicale, începe pe 29 iunie

Peste 17.000 de elevi s-au prezentat în acest an la prima sesiune a Evaluării Naționale. Doar câteva sute dintre absolvenți au lipsit însă de la probe din motive medicale.

Astfel, de la prima probă a Evaluării, cea de la Limba și literatura română, au lipsit peste 11.500 de elevi, însă doar 166 de candidați se aflau in izolare, iar alți 18 erau spitalizați. La examenul de la Matematică nu s-au prezentat apoape 12.000 de absolvenți de gimnaziu. Sub 200 de candidați au lipsit de la această probă din cauza problemelor de sănătate. Iar în ziua evaluării laLimba și literatura maternă au absentat peste 700 de elevi.

În același timp, șapte candidați au fost eliminați din timpul examenelor pentru tentativă de fraudă, iar alți patru au fost trimiși acasă pentru că la triajul epidemiologic făcut la intrarea în unitățile de învățământ s-a descoperit că aveau o temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius. Aceștia din urmă pot participa la sesiunea specială a Evaluării Naționale.

Câteva sute de absolvenți de clasa a VIII-a vor participa la sesiunea specială a Evaluării Naționale 2020

„Deşi a fost o temere în societate că vor fi foarte mulţi copii cu temperatură de peste 37,3 (…), iată că la probele de la Evaluarea Naţională nu am avut decât patru cazuri. Aceşti elevi pot participa la Evaluarea Naţională – etapa specială pe care noi o vom organiza săptămâna viitoare”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, pe 28 mai, că autoritățile au decis să acorde șansa de a susține Evaluarea Națională și elevilor care, din motive de sănătate, nu pot participa la examene conform calendarului stabilit inițial.

”Este posibil să fie copii care sunt bolnavi atunci când se ține examenul. Este posibil să vină copii la școală, pentru examen, și la termometru să se constate că are febră și nu poate să intre la examen. Pentru acești copii am considerat că trebuie să găsim o soluție să primească, totuși, aceeași șansă ca și copiii care pot intra la examen. Atenție, vorbesc de Evaluarea Națională, care se ține din 15 iunie, așa cum era planificată. Pentru copiii care sunt bolnavi, care sunt găsiți cu febră la intrarea în școală, care sunt izolați împreună cu familia la domiciliu, care sunt într-o localitate sau într-un cartier care este în carantină, pentru aceștia, deci pentru motive medicale și de carantină, și numai pentru aceștia, se organizează o a doua sesiune de Evaluare Națională, începând din 29 iunie”, a anunțat președintele Klaus Iohannis, la finalul lunii mai.

Calendarul sesiunii speciale a Evaluării Naționale 2020

Iată, mai jos, caledarul stabilit pentru sesiunea specială a Evaluării naționale:

29 iunie: Limba și literatura română

30 iunie: Matematică

1 iulie: Limba și literatura maternă

2 iulie: afișarea rezultatelor (ora 12:00)

2 iulie: depunerea contestațiilor (între orele 14:00 – 19:00)

4 iulie: afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`