Evaluare Națională 2020. Ce reguli de distanțare socială trebuie să respecte elevii de clasa a VIII-a

Evaluare Națională 2020. Ce reguli de distanțare socială trebuie să respecte elevii de clasa a VIII-a
Foto: Hepta

Evaluarea Națională se va susține diferit anul acesta, după cum a explicat chiarministrul Educației, Monica Anisie. Elevii aflați în clasele a VIII-avor participa la examene urmând o procedură specială șirespectând un set de măsuri de protecție în vederea combaterii răspândirii noului virus de tip SARS-CoV-2.

Principalele măsuri care vor fi luate în rândul elevilor pentru a evita îmbolnăvirea cu covid-19 sunt purtarea unei măști de protecție, igienizarea mâinilor cu dezinfectant, impunerea distanțării sociale, verificarea temperaturii și spălarea mâinilor timp de 20 de secunde cu apă și săpun.

Ministrul Educației a explicat care sunt măsurile pe care elevii vor fi obligați să le respecte pentru accesulîn sălile de clasă sau în unitățile de învățământ unde vor susține examenele și a anunțat care este procedura pe care toți participații ovor urma.

Măsurilor deja anticipate, precum purtarea obligatorie a unei măști de protecție sau permiterea accesuluielevilor după ce li s-a luat temeperatura, li se adaugă o serie de noiposibile reguli.

„Elevilor li se va lua temperatura, apoi vor parcurge un culoar bine definit, vor avea covoraşe cu dezinfectant, vor pătrunde în unitatea de învăţământ în care se va realiza igienizarea cu o zi înainte şi cu o oră înainte de pătrunderea personalului, plus aerisirea”, a precizat Monica Anisie, potrivitLibertatea.ro.

Totul se va desfăşura în condiţii speciale de siguranţă. În sălile de clasă activităţile se vor desfăşura cu maximum 10 elevi, la circa 2 metri distanţă unul de altul.

Măsuri luate pentru accesul în sala de clasă

Ministrul Educației, Monica Anisie a precizatcă Evaluările Naționalese vor desfășuracu maximum 10 elevi în sălile declasă,pentru a se respecta măsurile de distanțare socială impuse în vederea combaterii răspândirii noului virus covid-19.

„Vreau să clarific următoarele aspecte: vă asigur că se vor lua toate măsurile de siguranță, să evităm orice risc de îmbolnăvire. Ministerul Educației împreunăcu Ministerul Sănătățiiva elabora un ordin comun prin care vom stabili toate măsurile de siguranță privind reluarea activității în unitățile de învățământ. În sala de clasă vor fi maximum 10 elevi, respectând toate măsurile de distanțare socială. Repet: maximum 10 elevi într-o sală declasă”, a declarat Monica Anisie.

Orban: Guvernul va lua toate măsurile

Pimul-ministru a dat asigurări că Guvernul va lua toate măsurile necesare combaterii răspândirii noului coronavirus de tip SRAS-CoV-2, astfel încât elevii să susțină Evaluarea Națională și Bacalaureatul în condiții sanitare cât mai sigure, subliniind totodată importanța celor două examene pentru copiii din România și cariera lor profesională.

„Eu sunt convins că până la urmă și părinții vor înțelege că există un risc minor. Noi o să luăm toate măsurile posibile, dezinfectarea școlilor, niciun copil nu va intra fără mască, supravegherea copiilor, o să fie un număr mic de elevi în clasă, astfel încât să se poată respecta toate distanțele. Suntem gata să luăm și alte forme de măsuri”, a declarat premierul.

Ludovic Orban a avertizat că „noiavem o legislație. Copiii s-au pregătit ani buni pentru această formă de examinare. Atât Examenul de Evaluare, fostul Examen de Capacitate, cât și Examenul de Bacalaureat constituie o probă în baza căreia evoluează cariera ulterioară a elevilor. În baza Examenului de Evaluare se fac, practic, înscrierile la licee și, normal, în funcție de rezultatele obținute atât în cei patru, cât și în cele de la examen, copiii pot să aibă acces în anumite licee. De asemenea, Examenul de Bacalaureat e important în cariera universitară pe care doresc să o urmeze aceea care se duc la facultate. Practic, copiii s-au pregătit pentru aceste examene și prin lege, și prin tot ceea ce au făcut ca și pregătire, aceste examene le afectează, le influențează evoluția ulterioară”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)