Evaluare Națională 2020. Baremul de corectare la Matematică

Evaluare Națională 2020. Baremul de corectare la Matematică

Evaluarea Națională 2020continuă, miercuri, 17 iunie, cu proba la Matematică. În sprijinul elevilor de clasa a VIII-a, Centrul Național de Național de Politici și Evaluare în Educație, din subordinea Ministerului Educației a publicat anterior mai multe seturi de teste de antrenament pentru Evaluare Națională 2020 însoţite debaremele de corectare. De asemenea, autoritățile au precizat că nu îi vor testa pe elevi din materia de pe semestrul al doilea, ținând-se cont de faptul că aceștia au susținut doar cursuri online din cauza epidemiei de coronavirus.

Cum se face corectarea lucrărilor la Evaluarea Națională

Lucrările elevilor de la examenele naționale vor ficorectate însistem încrucișat în alte județe, a declarat ministrul Educației,Monica Anisie. Această decizie a fost luată în urma unei conferințe la care au participat ministrul Educației, inspectorii școlari generali și inspectorii școlari generali adjuncți din fiecare județ.

Baremul de corectare la examenul de Matematică din cadrul Evaluării Naționale 2020, care începe la ora 9.00, va fi făcut public de Ministerul Educației la scurt timp după ce elevii vor intra în clase, odată cu publicarea subiectelor.

B1.RO va publica baremul de corectare imediat ce acesta va fi transmis de Ministerul Educației.

Evaluarea Națională 2020 are loc în condiții speciale din cauza Covid-19

Pentru a fi evitată răspândirea COVID-19, autorităție au luatmăsuri specialepentru desfășurarea examenelor de anul acesta. Ministerul Educației a impus distanțarea fizică între băncile elevilor, astfel încât să fie înlăturată orice suspiciune de transmitere a noului coronavirus. De asemenea, toți elevii vor purta măști de protecție. La fel și profesorii supraveghetori.

De asemenea, unitățile de învățământ au și dezinfectant, atât pentru suprafețe, cât și pentru mâini. Intrarea în școli se va face doar după verificarea temperaturii și organizat, cu păstrarea distanțării sociale. În interiorul unităților au fost stabilite trasee speciale de intrare/ieșire, astfel încât să fie evitată aglomerația. Medicii vor fi prezenți în școli.

Evaluarea Națională 2020 a început cu dreptul. La prima probă – Limba și Literatura Română, ce a avut loc luni, 15 iunie, niciun elev nu a fost depistat cu temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius.

Evaluare Națională 2020. Vezi AICI care au fost subiectele la Limba și Literatura Română

Două sesiuni ale Evaluării Naționale 2020

Ministerul Educației a decis să se organizeze două sesiuni ale examenului de Evaluare Națională 2020din cauza epidemiei de coronavirus.

Calendarul primei sesiuni de Evaluarea Națională 2020:

  • 15 iunie: Limba şi literatura română

  • 17 iunie: Matematică

  • 18 iunie: Limba şi literatura maternă (pentru elevii care au studiat această disciplină).

  • 22 iunie: Afișarea rezultatelor (până la ora 14:00)

  • 22 iunie (intervalul orar 16:00 – 20:00) și 23 iunie (intervalul orar 8:00 – 12:00): Înregistrarea contestațiilor

  • 23-26 iunie: Soluționarea contestațiilor

  • 27 iunie: Afișarea rezultatelor finale.

Sesiunea specială de Evaluarea Națională este pentru elevii care, la prima sesiune, sunt în carantină, izolare la domiciliu, au probleme de sănătate sau temperatură peste 37,3. Ministrul Educației a precizat că școlarii care au apucat la prima sesiune să dea câteva probenu vor mai fi nevoițisă le repete la a doua.

Calendarul sesiunii speciale de Evaluarea Națională 2020:

  • 22-26 iunie: înscrierea candidaților

  • 29 iunie: Limba și literatura română

  • 30 iunie: Matematică

  • 1 iulie: Limba și literatura maternă

  • 2 iulie: afișarea rezultatelor (ora 12:00)

  • 2 iulie: depunerea contestațiilor (între orele 14:00 – 19:00)

  • 4 iulie: afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`